Dla ochłody? żartujesz.... Mi staremu zbereźnikowi podniosło sie tylko ciśnienie... :wink:
Wersja do druku
Tylko ciśnienie? czapka dziewczęcia powinna też podnieść Ci temperaturę :-)
Macie rację, czapka nie pasuje do obecnej pogody. Może lżejsze ubranie będzie bardziej pasowało...
6.
Załącznik 154487
Podoba się :)
Diękuję wszystkim za komentarze, na zakończenie gorącego dnia zdjecie modelki, która już kilka razy gościła na naszym forum:
7.
Załącznik 154544
Nie dość, że gorąco, muli, to jeszcze takie rzeczy, skądinąd bardzo dobre. :grin: Te kolory w mym typie...
Skąd w ogóle bierzecie modelki? Od dawna staram się namówić koleżanki, żeby mi pozowały, ale niestety nic z tego. Jak dotąd fotografuję tylko rodzinę. :P Trzeba sypnąć groszem i zapłacić? Na zasadach TFT też jakoś nie widzę za wielu chętnych.
Z internetu. Teraz chyba wszystko bierze sie z internetu :)
Dzisiaj mała zmiana nastroju:
8.
Załącznik 154551
piękne te Twoje zdjęcia. Oglądałem już jakiś czas temu galerie na stronie portretnia.pl i zdjęcia robią wrażenie właśnie swoją delikatnością i naturalnością. Piękne modelki, nienachalny makijaż, natura. Zdecydowanie wolę te spokojniejsze jak 6 i 8 niż 7.
no dobra co by nie było zaglądam, choć nie wypowiadam się, nie znam się za bardzo i mogę tylko napisać że podobają mi się te foty. 4 i 5 sam miód, o 7 nie będę już nawet pisał...
pozdrawiam
No no fret portretnia.pl jest na czym oko zawiesić . Świetne kadry i warsztat .
Kolorki i modelka - marzenie. Ciut razi światło na nosie - jest biały w przeciwieństwie do reszty twarzy ;)
Bardzo ładne zdjęcia,nie wszystkie widziałem,nie wyświetlają mi się,ale te co oglądałem robią wrażenie.
Podziwiam i gratuluję zdjęć. Będę tu zaglądał
Dziękuję za komentarze :) Zgadzam się z Bufetową w sprawie nosa, ale nie jestem doskonały, nie wszystko zauważę w czasie pstrykania, a później też nie wszystko poprawiam w fotoszopie, bo się boję, że jak wszystko do końca dopieszczę, to zdjęcie będzie sztuczne :)
---------- Post dodany o 12:13 ---------- Poprzedni post był o 12:10 ----------
Specjalne podziękowania dla Sawy, gdyby nie poświęcił czasu na wykopaliska, to nawet bym nie wiedział, że mam taki fajny wątek :)
Fakt, ale światło to diagonalnie przecina twarz, oświatlając zadarty(i zgrabny) nosek, jak również kawałek czoła i brody - nie sam nos tu zaświecił, ale konkretnie promień przeciał oblicze - mi to odpowiada, nie jest płasko.
---------- Post dodany o 12:21 ---------- Poprzedni post był o 12:18 ----------
Wykopaliska... Często szukam na forum dobrych zdjęć, czegoś co nie jest takie miałkie, jak np. teraz - w okresie wakacyjnym...
Dobre zdjęcia się nie starzeją, czasem wręcz nabierają wartości. Światło dziś czy wczoraj - takie same :P
Kiedyś, daawno temu jeden z rzemieślników-portrecistów pisał o relacji model/ka - fotograf/ka
było w tym wiele racji, freta portrety wygrywają w przedbiegach z wieloma innymi, brakiem
sztuczności, jak Ty to robisz?
Bufetowo, pewnie upały są takie, że nikomu nie chce się walczyć ;)
Trzeba jednak uczciwie powiedzieć, że nie wszędzie jest gorąco.
Dzisiaj przyjechałem do Gdańska i jest tu tylko 27 stopni, czyli z warszawskiej perspektywy przyjemny chłodek, o mieszkańcach południa już nie wspomnę. Dlatego, specjalnie dla mieszkańców Gdańska i okolic, na rozgrzewkę, zdjęcie zrobione w samo południe, w upalny dzień...
9.
Załącznik 154558
W Gdańsku, mówisz? Na którym osiedlu mają takie nieskoszone trawniki? ;)
Trawnik jest warszawski :D
No no!
Bardziej z południa niż gdańszczanie czy warszawiacy :) Za Wrocław/Legnica/Opole co roku notują najwyższe temperatury co niestety daje się odczuć.
Dobrze, że Sawa odkopał ten wątek. Czasami w ferworze okołosprzętowych dyskusji można zapomnieć, że tu o zdjęcia chodzi. I to jakie zdjęcia.
Na życzenie Krakmana dziewczyna maksymalnie ubrana:
10.
Załącznik 154670
Kolorki i linie - bardzo przyjemne, miłe w odbiorze!
No ładnie, nawet bardzo mi się podoba kontrast dopełnienia czerwony-zielony.
Tylko mając taką miednicę nie zawijał bym jej w żadne, nawet stylowe szmatki.:grin:
Zapodawaj , zapodawaj fajnie się to ogląda .