Wlasnie tego sie obawiam. Czy nie bedzie to juz jak schabowy z tubki? Mmmmasakra.....
Wersja do druku
Oczywiscie rozumiem, ze sa to koszty postepu i rozwoju technicznego. Analogicznym jest pozbawianie przytaczanego tu juz schabowego smaku i zapachu, bo przeciez nadal jest schabowym... Nie, nie jest mi to niezbedne, lecz wlasnie jest smakiem i zapachem lustrzanek. Ot moje zdanie. Tak tylko marudze :)
Oppsss...chyba dostane bana, bo za bardzo OT !
To tylko aparat fotograficzny - narzędzie do robienia zdjęć. Ma być dobre. Ma nie mieć smaku ani zapachu. Nie ma czegoś takiego, jak magia lustrzanek. Klisza nie ma duszy... Jeśli ktoś twierdzi inaczej, powinien wybrać się do specjalisty w biały kitlu ;)
No...... pozwole sobie z wielce szanownym Panem niezgodzic :) Mysle, ze na ten temat mozna zalozyc odrebny watek, a dyskusja bylaby dluuuuga... Ja na przyklad uwazam ze kamienie maja "dusze", wiec zeczywiscie moze od razu do specjalisty...?
PS. Oczywiscie aluzje zrozumialem !!!!
Ostatni news zdradza ze nie bedzie to puszka, bedzie to cos wazniejszego, nowa strona www :lol:
http://43rumors.com/ft5-new-olympus-teaser-for-the-e-5/
znam wiele osób które dałyby się pokroić za bezgłośne lustro a nie takie
które płoszy półgłuche ptaki :)
W specjalnym ekskluzywnym wywiadzie dla portalu Amateur Photohrapher, niejaki Pan Pelkowski (:lol:) z Olympus USA twierdzi, iz w przeciagu dwoch lat Olympus zrezygnuje z luster w calym systemie 4/3 DLSR . Rozwoj elektroniki i brak lustra spowoduje zmniejszenie masy, szybkostrzelnosc okolo 20 klatek na sekunde i mozliwosc prostej implementacji szybkich standardow nagrywania filmow. Twierdzi rowniez iz system u4/3 doczeka sie niebawem systemu autofocusa tak szybkiego jak w klasycznych DLSR-ach. Wyscig na megapixele nie bedzie kontynuowany i ich ilosc na poziomie 14 jest wystarczajacy, a zwiekszanie matryc do rozmiaru APS-C niezasadne. Poprawiajac obecne matryce mozna zmniejszyc szumy, a ich niewielkie rozmiary zapewniaja mniejsze wymiary obiektywow.....twierdzi Pan Pelkowski.
Mega ciekawy artykul.
http://www.amateurphotographer.co.uk...3.html?aff=rss
PS. Czyli wiemy juz co bedzie miala na pokladzie E-5 :mrgreen:
Czyżby z ta ewolucja była jakaś lipa ?? Bo mnie się aktualnie pokazuje:
"Forbidden You don't have permission to access / on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."
jak próbuję tam wejść ??
Haha :D może to jednak fake był :D bo strona już nie działa (to samo mam Ruff) Oszukali nas ! :esystem:
JAk to nie działa jak działa ? ;p
Ja bym chciał by nowa pucha miała monitorek 6 cali i wgranego Androida wejście na kartę sim nawigację i żeby był kompatybilny z PSP, by można było mieć dźwięk migawki z nikona lub trzaśnięcie drzwiami z eski mesia, jeszcze żeby by był ładny z wymiennymi obudowami.
Dlaczego taki mały? Teraz standard to 24". I żeby miał wbudowanego Photoshopa CS5 z możliwością darmowego upgrade przez następne 10 lat. Oczywiście cena triple kita (12-60/f1+50-200/f1+150-500/f1.1) lub z megazoomem 10-600/f1(wszystkie soczewki apochrom, asferyczne ED) nie powinna przekroczyć 2-2.5 tys - bądzmy realistami, drożej nikt nie kupi przy tej konkurencji.
A teraz admin dostanie szału, wyp... cały wątek i zbanuje do zera wszystkich, którzy tu cokolwiek napisali lub czytali :evil: (bez wyjątków:twisted:)
No i po odliczaniu. Strona zdechła.
To znak.
Właśnie to znak ...:) tak samo będzie z 4/3, pewnego dnia przestanie istnieć :-P
http://www.dpreview.com/news/1002/10...mpus43DSLR.asp
Cytat:
...
In response to press speculation, John Knaur told dpreview.com: 'We still plan to develop full size DSLRs and both, side-by-side.'
...
His comments are backed up by an official statement from Olympus Japan in response to suggestions that both systems might move over to a mirroless design: 'While [mirrorless Four Thirds] is possible from a technology standpoint, Olympus is committed to both the Four Thirds and Micro Four Thirds standards. In the future, you will continue to see new cameras based on both standards.'
hej wszystkim,
ostatnio na jakiejś stronie znalazłem informację o zbliżającej się prezentacji nowego korpusu 4/3,było to cos na zasadzie odliczania i miało nastąpic dziś po południu.I co się z tym stało?Pojawiły się jakieś spekulacje,że może chodzic o następcę E-3.Podobno strona,na której się to pojawiło,była autoryzowana przez Olympusa.Czy ktoś wie cokolwiek więcej na ten temat??
adres tej strony,to bodajże było www.evolve.com/my,ale strona wydaje się byc już nieaktywna,bo po kliknięciu na ten link pojawia się informacja o błędzie.
Wybuchło coś? Czy wcześniej przecięli kabelek?
Olek jak Alfred(H) - najpierw trzęsienie ziemi- potem stopniowo napięcie rośnie...........
teraz adres zmienia się na: http://www.evolvewitholympus.com.my/ ale nadal to samo:(
w końcu JEST! długo oczekiwana, malezyjska strona E-PL1
hell yeah, evolvovali jak diabli...
a niech ich... ;P
Ciekawe, czy w TVN24 coś o tym będzie? ;)
ufff kamień spadł mi z serca! Z niedzieli na poniedziałek spałem w nocy z respiratorem by reanimować system.
the -end evolve:
HTTP: / / Www.evolvewitholympus.com.my /