odliczanie
http://www.evolve.com.my/
odliczanie
http://www.evolve.com.my/
Ewolucja 1 marca ? ciekawe czy 4/3 czy u4/3 ?
E510+ZD14-54+ZD50.2+m42
Jeżeli to nie będą nowe nieszumiące matryce (na co wtedy będziemy narzekać w systemie, na AF?) lub koniec lustrzanego 4/3 (jak wieszczą niektórzy od lat
) to pewnie nic ciekawego
.
Choć powyższe to raczej byłaby REWOLUCJA nie EWOLUCJA...
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Ostatnio edytowane przez epicure ; 17.02.10 o 20:33 Powód: Automatyczne scalenie postów
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Wg. mnie czas na ruch w 4/3.
Gdyby nie ślamazarny AF "kontrast" ze "starymi" szkłami 4/3, to stawiałbym na wywalenie lustra.
Podejrzewam, że będzie to "przejściówka" typu E-330. Wywalony zostanie OVF i pryzmat, wstawiona będzie druga matryca patrząca na matówkę, lustro i "fazowy" AF zostanie, a do tego EVF podobny do EVF z E-P2 - tyle, że wbudowany. Dwa tryby AF: "fazowy" i "kontrastowy". Matryca taka jak w E-P1/2. Puszka trzycyfrowa.
4/3 musi ewaluować w kierunku wywalenia lustra, aby zrobić miejsce na trzy matryce z EVF.
O ile faktycznie coś nowego w 4/3 ma się pokazać, to sądzę, że żadnych rewolucji nie będzie. Na wywalenie lustra jest jeszcze za wcześnie. Ale na zaimplementowanie do trybu LV lustrzanek takiego AF, jaki mają Peny, drobne odchudzenie ewentualnego następcy E-3, zastosowanie nowej matrycy czy dodanie kilku modnych ostatnio gadżetów (filmowanie, HDRy, filtry artystyczne itp.) jest czas odpowiedni.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Będzie dobrze albo co najmniej nieźle. Jeśli nie będzie nieźle to w najgorszym przypadku znośnie. Gorzej być nie może, więc luz.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Time has come. New has come. Olympus has re-established its philosophy regarding photographic tools. We came to a conclusion that only m4/3 mirrorles cameras can fully benefit from 4/3 sensor and fulfill the promise of small yet capable devices. While we have decided to abandon the obsolete mechanics of DSLRs, the classic 4/3 line-up will remain supported in years to come. We'll give you tools to make a swift transition to m4/3 and this is where the evolution begins.
http://img9.imageshack.us/img9/6/badteeth.gif
sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera
Ktoś na forum dpreview fajnie zauważył, że można evolve zapisać EVOL5E zmieniając rzymskie V na arabskie 5. Czytając od końca wychodzi E5 LOVE. Gdybając - różowa E5 z filtrami artystycznymi typu "romantic shine"
![]()
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.