05.
taki eksperyment. polecam powiększać...
Wersja do druku
05.
taki eksperyment. polecam powiększać...
No cóż, spóźniłeś się. Ja pierwszy dałem na tym forum czarno białe foty kwiatów. ;) Kolorowych nie dałem i nie dam (są lepsi w tej dziedzinie). A tak na serio, to pierwsze mię się podoba. Drugie - przywiędnięte mniej. Rozumiem chyba ideę sklejki - życie i śmierć. Dobrze kombinuję? Ale eksperymenty lubię... :razz:
tak ;) może nic odkrywczego ale zawsze coś. pierwsze cyknięte na początku sierpnia, na drugie i złożenie do kupy razem przyszedł mi pomysł niedawno
Jeszcze raz przypatrzyłem się fotom i drugie przypomina stracha na wróble w kapeluszu. Tak się ułożyła zwiędła roślina. Najpierw pomyślałem, że lepiej byłoby, gdyby druga fota pokazywała dokładnie tę samą roślinę, ale po jakimś czasie. Ale jak zobaczyłem sylwetkę stracha, to stwierdziłem że bangla. Podoba mię się koncept.
Rafał ale druga fotka pokazuje tą samą roślinę tyle, że po trzech miesiącach ;) o ile się nie mylę to skrajny prawy kwiat z drugiego zdjęcia to ten w GO z pierwszego
06.
niestety zoo. mam jeszcze kilka innych zoo-gniotów. generalnie polecam pełną wersję
hehe widać że robione pewnie w ZOO bo z tyłu rozmyta siatka ogrodzeniowa, zdjęcie nr 7 jednak zbyt jasne, zbyt mało kontrastu
hm chyba mam źle ustawiony monitor
edit: ano zoo, nie ukrywam...brak mi...nie wiem, tego 'czegoś' żeby zapolować na dzikiego zwierza ;) nie wiem gdzie, nie wiem jak, nie wiem kiedy...lepiej mi się za to nie zabierać
Coz za oczojebny seledyn. Za to 6 mi sie podoba, sowie spojrzenie jakby grozne a urocze ;)
06
ale fajna sowa ;-) musze przy okazji wrzucic swoja biala :]
07
chcialbym napisac ze bardzo fajne ale nie moge... cos kolorki siadly... ta zielen razi, zreszta zwierzak tez jest chyba przybarwiony...
09.
w galerii przeszło bez echa, może tutaj?
fajnie uchwycona i niezła żyleta
nie martw się, ja wczoraj dodałem do tematu i do dzisiaj nikt nic nie napisał, o galerii to nawet nie wspominam...
może za słobo robimy.... ;) :cry:
Wszystkich powaliło i zaniemówili. :)
możliwe, nigdy nic nie wiadomo ;)Cytat:
Zamieszczone przez lessie
luc4s hehe ale wyświetlenia były ale ani ocen ani komentarzy ;) poza tym pochwały też mogą być niebezpieczne, jeszcze bym pomyślał, że zdjęcia umiem robić :roll:
z technikaliów: 14-54 + AF-C
Nie robicie słabo , tylko raczej forum słabo reklamuje galerie. Obecny układ nie sprzyja, oglądaniu nowych fotek w galerii ani komentowaniu. Tu życie skupia się w tematach i tu są opinie. Tu widac tylko 4-ry fotki z nowych i nie wiadomo czy najnowsze i nie ma linku i nie ma linku aby zobaczyć wszystkie ostatnio dodane w galerii. Zobaczcie http://www.galeria.cyfrowe.pl/, pewnie znacie. Jak się tam wejdzie w najnowsze, to wręcz widać jak nowe foty się pojawiają. Tam oceny i komentarze kręcą się wokół konkretnej foty, a tu to jest odseparowane i to jest przyczyną tego stanu. jak ktoś rozmawia i pisze na forum to do galerii zajrzy czasem a czasem nie, a już komentować się nie chce.
PS
Fotka bardzo dobra, fajny moment,ale najlepsza chyba ostrość. Ja bym tylko nieco inaczej zrobił cropa.
Fota zaniebieszczona. Chyba, że do nowy gatunek mewy (czy rybitwy, nie znam się) niebieskopiórej :D .
Wedlug mnie mewa troszke uciekla z mocnego punktu. Szkoda. A ostrosc znakomita... Huhu, ten 14-54 to jest cos! Jak sie patrzy Mewós niebieskus :D
no możliwe, że uciekła ale jakoś nie potrafiłem jej namówić żeby się zatrzymała ;) co do ostrości to nie zapominajmy ze to przeca pomniejszone i wyostrzone po zmniejszeniu ;)
Nie wiem czy to pełny kadr. Jeśli tak, w mocnym puncie mewie ucięłoby skrzydło. A całkiem centralnie jeszcze nie jest. Fajnie uchwycona, może i przeniebieszczona z lekka... zawsze można powiedzieć że to wody lazur się odbija :D
Swoją drogą... kiedyś zarzucono mi, że się czepiam centralnych kadrów ;) A tu... proszszzz...
A coście się tak uparli na te mocne punkty :roll: . Na wszystkich forach słyszy się "mocny punkt i mocny punkt". Aż mnie kusi, żeby olewać mocne punkty. I jeszcze ludzie trąbią: "kadr centralny i kadr centralny". A ja lubię kadry centralne (byle ładne) :evil: .
Twój kadr moim zdaniem bardzo ładny, tylko mewa (czy też rybitwa???) jest niebieska.
no trochę zafarbu jest, mogę spróbować dzisiaj powalczyć z tym jak wrócę
Cos mi nie do konca pasowalo w tym zdjeciu. Nie chodzilo o niebieskosc. Cos z kompozycja. Patrzylem sie, patrzylem, az wreszcie doszedlem do wniosku, ze za kazdym razem musze sie skupiac, by patrzec na mewe, bo zaczynam ogladanie od mocnego punktu. Tak doszedlem do wniosku, ze nie pasuje mi to, iz mewa nie jest w mocnym punkcie :) Dla mnie ta mewa jest tak nigdzie. Ni to centralne, ni to mocny punkt. W tym zdjeciu mi to nie pasuje. To tylko subiektywne odczucia...
10.
pierwsze próby
Cokolwiek by to nie było - efekt super :)
11.
a to?
woda + kran + helios ;)
Kurczę... świetne kolorki Ci wyszły. I tapeta jak marzenie.
Sama lubię takie eksperymenty. Efekty często są nieprzewidywalne. U Ciebie jeszcze IMO technicznie bez zarzutu.
u mnie wisi na pulpicie ;)Cytat:
Zamieszczone przez agapiet
Glut z foto 10 jest kapitalny.
I ten kształt... :oops: mmm... :lol:
12.
testy dyfuzora.
Gluty kapitalne, ostatnie także nie ostatnie, gratulacje :D
Olifant,
12 mi sie podoba - abstrakcja uporzadkowana, skierowana, zanikajace linie, warzywna swiezosc, spolegliwosc linii krzywych w zbieznosci biegnacej ku celowi, zielen walcząca z bielą.
Pzer, TJ
dzięki wszystkim za komentarze. btw ktoś zgadnie co na zdjęciu? :p
Woda
miałem na myśli 12 ;)
cebula :?: :roll:
nie no jednak jakaś bardziej szlachetna roślina ;) w sumie to się złapałem na tym, że sam dokładnie nie umiem określić gatunku :oops:
no tak też myslałem, że na cebule to załadne jest :roll: , czyli pewnie kielich jakiegoś kwiatka.