Tak lepiej ?
Załącznik 24151
Wersja do druku
Tak lepiej ?
Załącznik 24151
Nadal chyba krzywo :)
Najbardziej podoba mi się z ostatniej wrzutki maratonka, kolory ma najlepsze (przynajmniej na moim monitorze), chyba też najlepiej na tej fotce wyszło panoramowanie. Tylko przeszkadza mi to, że rowerzyści uciekają z kadrów.
Agulka ma chyba rację przydało by się więcej "wolnej przestrzeni "po lewej
słaba ostrość tych rowerzystów
Agulka już napisała wszytko o zdjęciach z maratonu.
Ja mam tylko pytanie.
Czy nie stałeś przypadkiem na zakręcie?
Trzy Korony od strony słowackiej
Załącznik 30928
Saboor: "Trzy Korony od strony czeskiej"
Ostrość faktycznie słaba, ale to może spowodowane odległością :-)
Gdybyś to zrobił ze Słowacji byłoby lepiej.
Załącznik 30939
inny kadr
saboor, miejsce i widoczki ladne. przy tym pierwszym brakuje mi troche gory i niebo cos mi nie gra... mogles z kolorem nieba zrobic cosik takiego:) co Ty na to?
Informacja dla odwiedzających wątek:
Na życzenie Saboora zmieniłem tytuł wątku z "Moje foty czyli łeb pod topór" na bieżący "Moje foty i tylko moje".
rzecz gustu saboor:) jak dla mnie przy takich widoczkach niebo powinno byc bardziej blekitne
wiem, na szybciora robione:wink:
Rosło toto na zboczu w ogródku przy chałupie w Krościenku
Te górki to można kadrować na 1000 sposobów a i tak będą ładne.
Co do kwiatka "smolinosa" to jakieś dziwne, inne, zaskakujące :)
Powiem Ci Bartku,że mnie też zaskoczyła ta fotka jak się okazało,że ją mam na karcie.A wzięła się stąd: wracaliśmy z żoną do kwatery po koncercie Country w Krościenku idę,idę patrzę: a rosną sobie taki fajne no to: strzał i mam . Tyle że lampa bez dyfuzora i ostre światło poszło w paszczę kwiatka :grin: . Próbowałem go uratować, a co wyszło Widzisz sam.:wink:
Pozdrawiam
Pojechałeś z kolorami :-P
Wolałbym mniej katastroficzną wizję:
Motywy z gór ładne ale kolorystycznie jakby nie zdecydowane, jak niebo dobre to zieleń jakaś jasna z kolei jak zieleń dobrze to z niebieskim coś nie tak. Przez te barwy jakoś jak sztuczne do mnie mówią. W kwiatku razi sztucznie rozmyte tło przez co sam kwiatek nienaturalnie z niego wystaje. Na ostatnim kolory po poprawce Helmutha lepsze.
Znowu Ci leci w prawo :/
Twoja wizja troche za żółta a poprawiona za niebieska.
Wiejo: wielkie dzięki za odwiedziny i opinię . Co do gór: pierwsze foty nie były obrabiane, wyżyłem się 'artystycznie' na ostatniej czyli ze spływu, jak oglądałem symulację apokalipsy 2012 to natychło i ta natychnięty wyraziłem siebie dla Ciebie przez nią :grin::grin::grin:. Co do kwiatka to był 'spontan' ale i tak fajnie wyszło: dziko -to je panie sztuka nowoczesna nikt nie wie gdzie ale mu sztuka :mrgreen:
W tym przypadku jestem usprawiedliwiony :wink: : primo 'zwiało' nas,secundo bujało, tertio dopiero parę minut jak przestało padać.
dziękuję wam Panowie i zapraszam częściej.
Są programy do poziomowania :wink:
Chyba że miało to być takie artystyczne. Bo w sumie zdjęcia ze spływu jak są za równe to nie oddają realizmu.