Już poprawiam, samemu się nie da tak, aby było widoczne :)
Wersja do druku
Już poprawiam, samemu się nie da tak, aby było widoczne :)
dziękuję bardzo
w czesci zdjec widac jakis zamysł ale dokanczanie jest niestaranne ... radze zajrzecna takie portale jak www.plfoto.pl www.onephoto.net i tam zastanowic sie, co mi sie podoba w tych zdjeciach? dlaczego? jak autor doszedł do efektów? no i focić w rawach ... uzywać ciemni cyfrowej. Kto jej nie używa zasługuje tylko na usmiech pobłażania ..
a to jest Doksiu mój piesek
podoba mi się
ja bym trochę podostrzył, zmienił balans bieli (chyba ze to zamierzony efekt) zwiększył lekko nasycenie i trochę ekspozycja na +
coś bliżej zdjęcia poniżej [kolory mi się nie podobają na tym po moich poprawkach - i przeostrzylem]
nut3r... zmasakrowales to zdjęcie:>
teraz wyglada jak z "przygod psa cywila" sprzed 30 lat... :)
Jak na "cywila" to ciekawski bardzo.
Moze go doswietlic troche,bo mina bardzo sroga:grin: u niego
rozjaśniłem trochę, dzięki za podpowiedzi
e-510 masz rację dzięki
z perspektywy czasu to najbardziej podoba mi się oryginalna fotka :)
co ja zrobiłem chcąc tylko lekko rozjaśnić to sam już nie wiem - godzina 2:00 to nie najlepszy moment na korekty
reasumując - fajna fota
albo mi sie monitor rozjechał, albo fota E-510 trąci niebieskawym zabarwieniem ?
Miało byc B&W ?
Jesli tak jak jest ma byc, to sorka. Dla mnie fota nut3r wygląda fajnie. taka analogowa..
proszę o uwagi i podpowiedzi
Na drugi raz, najpierw, zanim zaczniesz mu robić fotki, każ mu umyć zęby :mrgreen:
A poważnie całość, jako rejestracja pewnej sytuacji, świetna. Ostatnie broni się samo :) Pierwszy raz widzę tak głodnego konia ;)
Proszę o ocenę
Kadrowanie, głębię ostrości, kolory masz dopracowane. Przydałoby się jeszcze tylko znaleźć jakieś tło, które by idealnie współgrało z ptakiem.
Takie moje pierwsze myśli po obejrzeniu Twoich dwóch ostatnich fotek:
Pierwsze zdjęcie jest lepsze, jeżeli miałabym dodać swoje trzy grosze to starałabym się zostawić trochę więcej miejsca w kadrze nad otwartym dziobem, tzn. w lewym górnym rogu, może kombinowałabym też z pionowym kadrem, ale nie wiem, co było po bokach, więc łatwo mi mówić :wink:
Co do drugiego zdjęcia, to chyba ostrość nietrafiona i ta belka (?) w tle odwraca moją uwagę, ale poza ptaka przednia.
Proszę o ocenę. Jest to kilka zdjęć mojej rodziny
pozdrawiam Wszystkich
Mój bardzo subiektywny odbiór:
29.jpg nie ostre, płaskie światło
30.jpg też światło mi nie pasuje na twarzy i brakuje mi oczu
31.jpg bardzo mi się podoba, bardzo ciekawe światło a kadr też mi pasuje!
32.jpg może poprawne ale nudne
33.jpg to samo co 29.jpg a szkoda bo bardzo ładna dziewczynka :-)
Pozdrawiam
Pierwszy raz tu zaglądam a szkoda bo dużo by pisać, żeby je naraz teraz ocenić. Poza portetami wszystkie są w moim odbiorze bardzo fajne, zwłaszcza morskie widoczki, slonie rewelka, konie również. Kolorki -duży plus, może kadry czesto za centralne ale ogólny odbiór super!
Dla mnie wszystkie poza może 3-cią sprawiają wrażenie niedoświetlonych.
MZ zdaniem przedstawiłeś typowo rodzinno albumowe, ale bardzo sympatyczne portreciki, :)
pzdr
Córeczka mojego brata proszę o ocenę zdjęć
pozdrawiam wszystkich
2. fajne
2. jak dla mnie...
I jeszcze Karolina zlała by na pewno Kliczke
pozdrawiam
Witam
Proszę o dalszą ocenę zdjęć moich. W roli głównej Maja i Wiktorek
pozdrawiam wszystkich
Czy dziecko na zdjęciach 37-39 ma kłopoty z oczami? Mam takie wrażenie że coś jest nie tak lekki zez.
Pomyśl robiąc foty co masz za pierwszym planem, bo bałagan na półkach i kaloryfer rozprasza.
Zdjęcie z babcią mi sie najbardziej podoba (skasuj biały pasem na dole).
Witam
Proszę o dalszą ocenę moich zdjęć. Jest to kilka zdjęć z urodzin Angeliki
Pozdrawiam
Ładne, mnie łapie pierwsze:)
urodziny? mysle ze powinno sie przedstawiac takie urodzinowe zdjecia w kolorku, raczej dosyc intensywnym, radosnym, etc. :) czwarte zdjecie nijak nie przedstawia atmosfery obchodzenia urodzin, bo jest smutne po prostu:???:
Zdecydowanie lepiej, zdecydowanie w kolorze.
Jest świetna zabawa, chwila zadumy i matczyne życzenia. Fajna relacja, widać, że dzieciak najważniejszy i o to chodzi.