masz rację, ale na fotopolis przeczytałem, że 12-60SWD jest półprofesjonalne, to i 14054 jest pół, więc poprawiam...to raz
a dwa to rzeczywiście kit a 14-54 to przepaść
Wersja do druku
masz rację, ale na fotopolis przeczytałem, że 12-60SWD jest półprofesjonalne, to i 14054 jest pół, więc poprawiam...to raz
a dwa to rzeczywiście kit a 14-54 to przepaść
Mówicie że kit jest słaby to co powiecie na załączone fotki?
Maks, nie czytasz ze zrozumieniem...
Nie powiedziałem ani nie napisałem że kit to kit...
napisałem że 14-54 jak podepniesz to już go nie zdejmiesz.. :)
jakość zdjęć, jest oczywiście dyskusyjna, ale 14-54 wg mnie robi lepsze..
Zostawiając to jednak w każdym innym aspekcie, 14-54 da wam radochę z korzystania
Generalnie olek robi bdb obiektywy. Jeśli chodzi o różnicę. Miałem styczność z e500 z kitem i w średnich warunkach oświetleniowych (wydział) e500+kit gorzej ustawiał ostrość niż mój e510+14-54. Pozatym na korzyść 14-54 przemawia jeszcze solidniejsza konstrukcja. Generalnie dwa naprawdę dobre szkła, tylko że ciężko je porównać ze względu na różną "klasę".
Kit jest stosunkowo dobry :) Po prostu. Tak samo jak z tele, jezeli komus nie potrzeba wiele, to 40-150 jest dobre. Ale 50-200 lepsze :] To rozne klasy sprzetu.
Dla prawdzieo amatora double kit ED to bajka, ja nie jestem TOTALNYM amatorem a potrafię wykorzystać ten ciemny zestaw do granic np zd ED 14-42 zd ED 40-150
Chętnie bym obejrzał fotki z 14-54,moze który pochwali się.
Proszę bardzo, ale to takie pstryki.
1.
2.
3.
4.
5.
Przyznaje robią wrażenie twoje fotki zibi,już nie mam wątpliwości co do 14-54 świetne szkiełko pozdrawiam.
Dodam, że kilka robiła żona na automacie (scene)
Te w kościele to ISO400. Światło zastane. AF działał błyskawicznie, choć zdarzały się pudła
Zibi jeśli można zapytać jakie masz body?
E-510,... dość świeże :)
Edit: Poprawiłem brzydką literówkę. R.Cz.
Ładny komplecik...