fotomic:
oki, luzik. ważne że jest a kiedyś tam stanieje.
Wersja do druku
fotomic:
oki, luzik. ważne że jest a kiedyś tam stanieje.
2000 dolcow hamerykanskich przy dzisiejszym kursie 2,62 pln za jednego dolca daje nam 5240 pln
Dag:
dodaj klasyczną przycinę w naszym padole i do ceny można dorzucić 1k+.
ale z technologicznego punktu widzenia 35-100 f;2,0 JEST PRAWIE DWA RAZY TRUDNIEJ ZROBIć NIż 14-35 f:2,0,... A CENA TA SAMA ... mogliśmy się spodziewać ze będzie tańsze od 35-100...
Popatrzcie na ceny 24-70 F:2,8 i 70-200 F2,8 u konkurencji... liczyłem na taką różnice i cenę w granicach 4,5 - 5k, a tu po przeliczeniu na nasze wychodzi 7-8 k:(
Przyjdzie mi następne pół sezony biegać na śluby za jakimś następnym obiektywem:D
tez prawda, ale zawsze mozna miec nadzieje ze bedzie taniej, chociaz 5 kafli to i tak nie dam bo nie mam :mrgreen:
andytown:
czytałem jakąś recenzję, w której koleś przejechał się po 35-100 maksymalnie. narzekał na ostrość, nawet po przymknięciu. dla mnie taka lufa to ciekawostka, bo nie wiem co miałbym z takim klocem robić ale opinia była niepokojąca.
dla odmiany bardzo chwalił 300 2.8, za ostrość, za gabaryty.
No widzisz, wszystko zależy od recenzenta. 35-100 chętnie bym kupił, gdyby było mnie na niego stać. Szkła pracującego tak równo, o takiej jasności nie znam u konkurencji. Radocha używania jest ogromna. 300/2.8 zupełnie mnie nie zachwycił. Powolny kloc. Choć na ftaki może być przydatny.Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
Z innej beczki. Cena 14-35 mnie nie dziwi. 28-70 ze światłem 2 to nie jest obiektyw, jaki można kupić u konkurencji. Cena powinna być porównywalna/ciut wyższa od z 24-70L lub AF-S 28-70. Zapewne zapowiadane 2000$ w sklepach się trochę skurczy.
Pozdrawiam
35-100 to chyba najlepsze szkło w systemie....choć miałem tylko chwilę przyjemności z nim, to zakochałem się od pierwszego wejrzenia.
RE:
takiego 14-35 to naprawdę chciałbym mieć. po domknięciu do 2.8 pewnie taki ostry, że czacha dymi.
lessie:
tu bym polemizował. dla mnie najlepszy jest 7-14.
nie pocieszasz mnie...
powiem ci, konkurencja na rynku foto ślubów rośnie, a ja zamierzam się przesunąć na wyższą półkę i obsługiwać bogatsze śluby... do tego niestety trzeba sporych inwestycji....
We were able to try Olympus E-3 with the Zuiko 12-60mm SWD, which offers the equivalent of a 24-120mm lens, and were impressed. We haven't tested its optical quality, but its feel and focusing speed were quite good. I've used a lot of autofocus SLRs over the past 20 years, and this may be the fastest I've seen. That's just a sense, though, so we'll have to try to figure out a way to either compare or test this when we get the shipping unit.
to budzi respekt:)
http://www.imaging-resource.com/PRODS/E3/E3A.HTM#