www.fotopolis.pl/index.php?gora=3 Szkoda, że bez pełnej specyfikacji tech, a mnie ciekawią ceny na te cacka.
www.fotopolis.pl/index.php?gora=3 Szkoda, że bez pełnej specyfikacji tech, a mnie ciekawią ceny na te cacka.
Ciekawą jest informacja o najmniejszej odległości ogniskowania ZD 12-60 wynosząca według Fotopolis 25 cm. Uwzględniając parametry tego szkła to chyba świetny wynik - zbliżający się do ZD 14-54. W praktyce będzie można ostrzyć od kilku cm co czyni ten obiektyw szalenie uniwersalnym...
Mnie zaciekawiła informacja dot. telekonwertera EC-20, a mianowicie, że przy podwojeniu ogniskowej nie powinno nastąpić pogorszenie jasności optyki i jakości obrazu!!! Ciekawe, co? Czyli mając Zuiko12-60 plus EC-20 na długim końcu będe miał 240mm przy jasności 4,0 albo ZD ED 50-200 i EC-20 uzyskam f=800 przy świetle 3,5? Albo info o okrągłych otworach przysłony z technicznego punktu widzenia bardzo ciekawe, jak to sie uzyskuje. Kiedys w foto. reprodukcyjnej stosowano wprawianie przysłon w ruch obrotowy aby zniwelować proste krawędzie listków przysłon, które rzecz jasna pogarszały jakość obrazu. Co za czasy. Pozdrawiam.
Jasność musi spaść, cudów nie ma (no chyba, że u Tuska).
Po podpięciu z 2.8 będzie 5.6.
Dlaczego oni mi to zrobili,, sugerowana cena 14-35 --- wynosi 2000$
a myślałem ze sobie kupię po nowym roku![]()
Pewnie kupisz po nowym roku...2009![]()
noo, Panie, 6k to za taki słoik bym nie dał więc postoję i dziś i za rok. do 4k to możnaby porozmawiać, ale wyżej to rozbój w biały dzień.
Cena mnie wcale nie dziwi. Przecież to jest szkło z półki "top pro".
Czarny aparat z gorszego systemu
Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959
z fotopolis:Zamieszczone przez Woytec60
"Co ciekawe podwojeniu długości ogniskowej nie powinno towarzyszyć zmniejszenie jasności optyki ani pogorszenie jakości obrazu." - siakies perpetum mobile :]
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
bhehehehehe, za darmo powinni dawać, MALKONTENCI !!
KAROLU, błagam Cie przestań jojczyć bo to sie robi uciążliwe, i tak źle i tak nie dobrzekurfa padaka
było sobie życie