Odp: Zakup OMD w FJ ciekawy przypadek
Cytat:
Zamieszczone przez
thedoc
Koledzy sobie jak zawsze robją jaja, a problem jest poważny, bo Fotomaniac mógł w duże g... wdepnąć i problem gotowy. Zawsze mnie dziwi taka beztroska sprzedawców. Kiedyś zaszalałem i kupiłem wysyłkowo z B&H Cammera New York obiektyw 35L. Oczywiście zapłaciłem słono za wysyłkę i cło ale i tak wyszedłem na swoje (kurs USD/PLN był na mocno innym poziomie niż obecnie), w każdym razie dostałem obiektyw po 5 dniach, oczywiście idealny. A tu proszę, rodzimy FJ i taki zong. Współczuje!
P.S. OM-D jest cool :)
Koledzy zawsze robią sobie jaja jak nie mają o czym pisać a pospamować dla licznika warto...
Po prostu zarządałbym godziwego upustu lub wydania fabrycznie nowego aparatu, bo zapłaciłeś za nowy wg. opis oferty. Lub zwrotu kasy i poszukałbym innego kontrahenta. A tak swoją drogą to nie mogłeś zakupić w programie?
a może arcypoważni koledzy nie złapali, że Ci mniej poważni żartują nie z kłopotów Fotomaniaca, ale z ostatniego zdania:
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotomaniac
A może to znak, by nie kupować OMD, tylko Fuji'ka E-X1?
które to również było napisane w żartobliwym tonie (przynajmniej ja to tak odebrałem)?
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Koledzy zawsze robią sobie jaja jak nie mają o czym pisać a pospamować dla licznika warto...
Po prostu zarządałbym godziwego upustu lub wydania fabrycznie nowego aparatu, bo zapłaciłeś za nowy wg. opis oferty. Lub zwrotu kasy i poszukałbym innego kontrahenta. A tak swoją drogą to nie mogłeś zakupić w programie?
Też zastanawiało mnie dlaczego kolega wybrał FJ skoro ma dostęp do OJ. :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
bobdylan
Poczytaj dokładnie pierwszy post i masz odpowiedż.
P.S. OM-D jest cool :)[/QUOTE]
Wiem że jest cool, bo to będzie mój drugi OM-D :) poprzednik dzielnie służył mi ponad rok.
FJ zapewnił mnie dziś, że za 2-3 dni będzie do odbioru dziewiczy i będą przeprosiny. Że są zdumieni całą sprawą, winę zwalają na magazyn.
Czekamy.....
---------- Post dodany o 11:04 ---------- Poprzedni post był o 11:03 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
szafir51
a może arcypoważni koledzy nie złapali, że Ci mniej poważni żartują nie z kłopotów Fotomaniaca, ale z ostatniego zdania:
które to również było napisane w żartobliwym tonie (przynajmniej ja to tak odebrałem)?
Ja się na nikogo ani na siebie się nie gniewam, ale jak trzeba to komuś dowalę ;)
---------- Post dodany o 11:05 ---------- Poprzedni post był o 11:04 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
bobdylan
W chwili złożenia zamówienia w FJ cena wynosiła 3988,- więc sporo mniej niż OJ, taką cenę mieli przez zaledwie 2-3 dni.
---------- Post dodany o 11:18 ---------- Poprzedni post był o 11:05 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
POLM
A może to znak by poczekać do września - z okazji wejścia nowego modelu może pojawi się jakaś promocja na e-m5?
---------- Post dodany o 07:57 ---------- Poprzedni post był o 07:56 ----------
Swoja droga SA inne sklepy bardziej wiarygodne od FJ gdzie można go kupić poniżej 4000
POLM jaki sklep masz na myśli?
Właśnie sprawdzałem - wersji za 3990 już brak ale jest :
http://notopstryk.pl/foto-bezlusterkowce-olympus-om-d-e-m5-+-12-50-mm-czarny-+-16gb-extreme-pro-o_l_89_3998.html
a karta warta 180zł ;-) Pewnie można się dogadać bez karty.
Gdzieś jeszcze widziałem ale nie pamiętam już gdzie - ten sklep znam bo robię tam czasem zakupy (jest we Wrocławiu)
---------- Post dodany o 13:30 ---------- Poprzedni post był o 13:25 ----------
Swoją drogą to w OJ zrobiło się drogo ;-(
Cytat:
Zamieszczone przez
POLM
Dzięki, czekam na reakcję FJ, procedura wdrożona :)
Wlasnie siedze se u znajomego w sklepie.Powiedzial tak:Gdyby to bylo w moim sklepie z moim pracownikiem to klijent dostaje nowy produkt w cenie uzywanego i butelke dobrego koniaku na zapomnienie takiej sytuacji.
Nie wiemy jeszcze, jak sytuacja zostanie rozwiazana ze strony FJ, ale zachowania, jakie opisujesz, spodziewałałabym się raczej po małych sklepach, które walczą o klienta, a nie po sieciówce o ogólnopolskim zasięgu, jakim jest FJ. Niestety... Chociaż tam u Was, w cywilizowanym świecie, może być inaczej.
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
Nie wiemy jeszcze, jak sytuacja zostanie rozwiazana ze strony FJ, ale zachowania, jakie opisujesz, spodziewałałabym się raczej po małych sklepach, które walczą o klienta, a nie po sieciówce o ogólnopolskim zasięgu, jakim jest FJ. Niestety... Chociaż tam u Was, w cywilizowanym świecie, może być inaczej.
Miejscowy sklep jest ok, chłopaki starają się jak mogą, nie mam do nich pretensji, fakt że mogli przed telefonem do klienta sprzęt sprawdzić ;).Ach ta rutyna ......
Zapewniali mnie, że do tej pory nie zdarzyła się u nich taka sytuacja.
Tu nie zadziałały procedury wewnętrzne FJ, w dzisiejszych czasach sprzęt rzadko jest od ręki w internetowych sklepach, są u importera , hurtownika, czy innego dostawcy. Sprzęt "gdzieś" był, więc mogli przyjąć zamówienie, a kontrahent podesłał im bubla :(