Odp: [malutki] Canon EOS 100D
Dotychczasowy użytkownik "dużej" lustrzanki chcąc kupić jakiś mniejszy, ale jednak zaawansowany aparat,
musiał ciężko kombinować którego bezlusterkowca wybrać... i potem powtórne kompletowanie szklarni.
A teraz ma problem rozwiązany :-P
Idealny backup dużego aparatu, wszystkie akcesoria pasują - strzał w dziesiątkę po prostu :mrgreen:
Taaa, posiadacz 5D kupuje sobie takie cuś, podpina do tego 24-105 i otrzymuje mały, lekki, poręczny, idealnie wyważony zestawik... :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Fatman
Zastanawiam się, kiedy Nikon w końcu się ocknie i też wprowadzi takie obiektywy.
Ja na to patrzę tak: w czasach debiutu GF1@20/1.7 już miałem dość czekania na 35/1.8DX.
Malutki? No powiedzmy... istotnie od przodu patrząc nie jest wielki (choć w porónaniu do takiego N3200 to zaledwie po kilka mm mniej na wysokość i szerokośc). No ale nadal "grubiutki" i tego nic nie zmieni. GX1 z naleśnikiem jest cieńszy niż sama puszka tego 100D! Taki GX1 & 20/1.7 do kieszeni kurtki M65 spokojnie mi się mieścił, i to była wymierna zaleta! Podobnie zmieści się X100s :D
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Taaa, posiadacz 5D kupuje sobie takie cuś, podpina do tego 24-105 i otrzymuje mały, lekki, poręczny, idealnie wyważony zestawik... :-P
Jak już wyrósł z wyważania na rzecz niedźwigania, czemu nie?
Ja to widzę tak, mam szklarnię i lampę Canona to nie robi mi wielkiej różnicy wielkościowej czy wezmę 100D, czy 700D. A 700D jest jednak ciut lepszy.
Jak będę chciał coś naprawdę małego to kupię m43 lub któregoś NEXa.
Ale ten aparat IMHO będzie się świetnie sprzedawał. Lustrzanka, Canon, do tego pewnie będzie tani.
To nie jest aparat, do którego się przypina szklarnię. Co najwyżej można do niego podpiąć kitową plasticzarnię ;) Do tego jest stworzony. To nie jest puszka na zapas, tylko dla mas.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
To nie jest aparat, do którego się przypina szklarnię. Co najwyżej można do niego podpiąć kitową plasticzarnię ;) Do tego jest stworzony. To nie jest puszka na zapas, tylko dla mas.
No to fakt, na zapas to kupuje się 5DmkIII (do 1D) a w ostateczności 6D. :cool:
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
Do sprzedawania. Tak zwani zwykli użytkownicy kupią tego najwięcej ze wszystkich luster Canona, bo lustrzanka i Canon, a kosztuje mało. No i wybiorą fotoziutki robiące wesela za 500zł - jakość ta sama, co z 7D więc po co przepłacać? :)
Oczywiście budżetowe okrojone lustro ma rację bytu, ale sądziłem, że Canon ma już taką linię tj. 1100D, który pewnie zostanie zastąpiony jakimś tam 1200D za pół roku ...