Ownuser -Taki w komplecie z pilotem koszykiem na baterie do E510.Tam z przodu po przeciwnej stronie czujnika na pilota jest gniazdo.Podlancza sie tam koszyk z paluszkami.Ja tam wlozylem koncowke od zasilacza-dzialalo normalnie.
Wersja do druku
Dzięki Mirku za trop, znalazłem do mojego : http://www.infoto.pl/grip-battery-pa...e620-e600-172s. Chyba jednak "wystrugam" :wink:.
Zmierzyłem napięcie na wyjściu z gripa i moje obawy okazały się bezpodstawne. Przy naładowanych dwóch aku waha się pomiędzy 8.1-8.2 v.
Poszukaj o akumulatorach RC - dużo użytkowników GH2 filmuje właśnie na takich zestawach.
Stroos , dzięki za chęć pomocy, ale mnie interesuje stale zasilanie. Poza tym koszt tych aku 7,2v to ponad 120zl, a dzisiaj kupiłem na giełdzie multimetr za 10zl, sprawdziłem napięcie na wyjściu z gripa i za 8,5zl dokupiłem zasilacz stabilizowany z ograniczeniem prądowym. Teraz tylko się zastanawiam co będzie wygodniejsze: dorobić gniazdo w gripie czy zrobić kostkę zastępująca oryginalne aku . Najprościej kupić najtańszy zamiennik za ok 20pln i go rozbebeszyć.
Zgadza się, wygodniejsze z twojego punktu widzenia, natomiast dla mnie nie jest to rozwiązanie, ponieważ po pierwsze na dzialce za miastem mam prąd, i jak na razie tylko tam mam warunki i czas na takie zabawy, a po drugie bardzo dużo ostatnio czasu spędzam na zdjeciach testowych w domu, więc opcja gdzie aku leży spokojnie w szufladzie jest dla mnie kusząca. Niemniej jednak dzięki jeszcze raz za zainteresowanie i chęć pomocy.
---------- Post dodany o 21:43 ---------- Poprzedni post był o 21:32 ----------
Chyba jednak opcja z bebeszeniem aku.
Grip = 22 śruby + ew dziwne zatrzaski, które lubią się łamać + wiercenie otworu pod gniazdo oraz zasilanie tylko przy podpiętym gripie, pozytywy tego rozwiazania - mam tylko zasilacz do podpiecia.
Dodatkowe pseudo aku = dość upierdliwe cięcie, wypiłowanie szczeliny w klapce pod kabel, jeszcze jeden dodatkowy klocek do noszenia, pozytywy - mam stałe zasilanie bez gripa (na statywie wygodniej ), oraz w każdym innym body zasilanym bls-1.
Również dzieki, dla mnie każda sugestia jest bezcenna.
Dodatkowe pseudo aku = dość upierdliwe cięcie, wypiłowanie szczeliny w klapce pod kabel
Klapka jest zdejmowana , aku jest na zatrzask , wiec nie musisz nic wycinać.
Rozumiem , że aparat laduje na statywie i tak sobie nieruchomo jest przez kilka godzin ? W takim wypadku szanse na wypadnięcie aku są małe :)
pozdr
Sorry, nieprecyzyjnie napisałem, chodziło mi o klapkę w gripie, a ta nie jest zdejmowalna tak banalnie jak ta w body. Pseudo aku nie wypadnie, przytrzyma go zatrzask .
Tak, oczywiście aparat cały czas na statywie lub montażu paralaktycznym, inaczej to byłby chyba pierwszy olek na smyczy :mrgreen: