13 - nie mam nic do zarzucenia. Bardzo mi się podoba. I obróbka i kompozycja z ludzikami w oddali. Fajnie.
Pozdr
Wersja do druku
13 - nie mam nic do zarzucenia. Bardzo mi się podoba. I obróbka i kompozycja z ludzikami w oddali. Fajnie.
Pozdr
I bardzo dobrze że wrzuciłeś świetną 13-tkę bo zrobiło się lepiej
Na zdjęciu w parku podoba mi się kontrast jaki uzyskałeś. winieta może nieco za mocna ale to kwestia gustu. Klimat jest!
Odświeżam swój wątek, bo nudą wieje od dłuższego czasu. Na początek trochę wakacyjnych, wczesnoporannych pstryków znad Morza Czarnego.
14.
15.
16.
17.
Ostatnia wrzutka moim zdaniem najlepsza. Bardzo fajne kadry, szczególnie ten pierwszy i trzeci. W drugim bardzo ciekawe niebo. Ostatni też byłby świetny ale brakuje mi trochę wyciągnięcia z cieni pierwszego planu. Jeśli mogę się odnieść do poprzednich Twoich wrzutek. Bębniarze ok ale wydaje mi się, że zabieg z jedynie dwoma kolorami nietrafiony (ale kadr ciekawy i przykuwający uwagę). Samochody - bardzo fajne, pewnie producent żarówek osiągnął podwojenie sprzedaży ;). Co do zdjęcia 13, to zastanawia mnie jak wygląda to zdjęcie w kolorze bez jakiejś specjalnej obróbki. Czy nie przepaliłeś go przypadkiem a BW jest pewną próbą ratowania ciekawego kadru?
Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia.
Mi się ostatnie zdjęcia też podobają, chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że nie oddają w pełni klimatu, jaki jest na nich pokazany. Takie widoczki można oglądać bez końca - mi się nigdy nie nudzą.
Dziękuję za miłe słowa.
Jeśli chodzi o 17 fotę to fakt, kamienie są ciemne, ale nie chciałem, aby za bardzo odciągały uwagę do nieba. Wykonałem trzy ujęcia z różnicą ok.1EV i to najbardziej mi się podobało.
Jeśli chodzi o 13 to klimat efekt uzyskałem wstępnie w aparacie (dramatic tone + winieta), w postprocesie konwersja do BW oraz praca z kontrastem, uciąłem celowo światła, aby lepiej pokazać ludzi idących w oddali.
Tez mi sie podoba ostatnia wrzutka, kolory mocne.
Cześć,
No prosżę, wcześniej nie widziałem - a szkoda, bo przyjemne widoczki - quasi-reporterskie też zapowiadały coś ciekawego.
Lookee, może dalej, więcej zdjęć?
pozdrawiam,