Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Fotopstryki z Lookee'ego fabryki ;)

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Fotopstryki z Lookee'ego fabryki ;)

Mam na imię Łukasz. Na forum już wypowiadam od jakiegoś czasu, czasem zrobiłem jakąś wrzutkę zdjęciową w kilku wątkach, ale postanowiłem szerzej poddać się Waszej ocenie. Tzn. nie mnie samego, ale to, co wyszło z mojej ręki.

Fotografuję już od jakiegoś czasu, trudno powiedzieć kiedy to się zaczęło. Pamiętam czasy Zenita E i filmy ORWO, których niepowtarzalna kolorystyka kojarzy się mi z tamtymi, odległymi czasami.

Tak to ja. Miałem wtedy 8 lat, uzbrojony w Zenita E na szyi i „uniwersalny” zestaw nastaw (1/125s i f/5,6).

Teraz fotografuję głównie dlatego, że to lubię. Owszem, zdarzają się komercyjne pstryki, ale to na chwilę obecną margines. (Robić packshoty za kilka złotych od sztuki to nie dla mnie. Dziękuję, za tyle to mi się palec nie zgina. Na razie Czasy być może przyjdą gorsze.)

Jeśli chodzi o tematykę zdjęć, to nadal poszukuję swojego klucza. Dużo oglądam, czasem podglądam, staram się odnaleźć własne techniki i własne spojrzenie na rzeczywistość. Czy to mi wychodzi to już nie do mnie należy ocena. Popełniłem streety, krajobrazy, architekturę, pejzaże, portrety, oj długo by wymieniać. Wszystkiego po trochu, stąd uprzedzam, że pewnie niezły bigos z tego wyjdzie

Na początek kilka fotek z urokliwej miejscowości na wschodzie.

1.

2.

3.

dzarro
    Gość

Odp: Fotopstryki z Lookee'ego fabryki ;)

Przyjemna tonacja. Same kadry dość przypadkowe moim zdaniem. Te przechyły na przykład. W drugim jako tako ale i latarnia uciętą i obie wieżyczki na rogach. Najpoprawniejsze jest ostatnie zdjęcia. Dla mnie aż za poprawne. Jak kocham foto-banalizm i zdjęcia "z niczego" ale to do mnie nie przemawia. Wrzucaj dalej - po 3 fotach trudno ferować wyroki.

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Do mnie te przechyły i ścięcia też nie przemawiają. Czekam na kolejną wstawkę.
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Oj tam, oj tam. Monotematyczni jesteście przechyły, coś tam, coś tam ucięte
    Przechyły i ciasne kadrowanie lubię, ale fakt, nie każdemu to się musi podobać. Dzięki za Wasze uwagi.

Teraz coś z innej beczki:
    4.

5.

6.

barmichal76
    Gość

Mnie przechyły się podobały, tylko z kadrowaniem miałem kłopot - też bym wolał, coby było mniej poucinane.

Koncertowe fajne, ale obróbka mi nie przypasowała. Ja rozumiem, że ci Panowie karnacje mają czekoladową, ale żeby to aż tak podkreślać?

Pozdr

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    Koncertowe fajne, ale obróbka mi nie przypasowała. Ja rozumiem, że ci Panowie karnacje mają czekoladową, ale żeby to aż tak podkreślać?
    Nie lubisz czekolady? Tak naprawdę chciałem uzyskać w obróbce dwa kolory, mocno stonowane (brąz i niebieski), ucinając pozostałe. Takie monochromatyczne inaczej.

Mnie przechyły się podobały

Więc dla Ciebie też kilka pokrzywionych i poucinanych. Kiedyś te zdjęcia posłużyły jako ilustracje do katalogu żarówek samochodowych.

7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.

barmichal76
    Gość

Sorrrry, wolę "cegły" niż żarówy

Co do koncertowych to ciekaw jestem wersji prawdziwie cz-b.

Pozdr

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Co do koncertowych to ciekaw jestem wersji prawdziwie cz-b.
    Proszę, ale to tak na szybko, więc się nie czepiaj.
    6A.

barmichal76
    Gość

to ja wolę cz-b

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Tak pomyślałem, że wrzucę tu coś, bo powiało nudą

13.