jestem właśnie po wycieczce do Pragi.... prawie 400 zdjęć tym szkiełkiem, koło 300 na iso 4000-6400 czasy migawki 1/15-1/80 i na żadnym nie ma bandingu... korpus OMD E-M5 z najnowszym firmware (ponoć to właśnie tu zlikwidowali problem)
Wersja do druku
jestem właśnie po wycieczce do Pragi.... prawie 400 zdjęć tym szkiełkiem, koło 300 na iso 4000-6400 czasy migawki 1/15-1/80 i na żadnym nie ma bandingu... korpus OMD E-M5 z najnowszym firmware (ponoć to właśnie tu zlikwidowali problem)
Jak ten Panasonic 20 1.7 współpracuje z Penami? Jest sens go kupować do body Olympusa, czy jednak lepiej Zuiko 17 1.8?
17/1.8 też jest bardzo dobra, do tego szybszy AF. Więc to też znakomity wybór.
Zamierzam sobie ją dokupić niedługo.
17 1.8 jest bardzo fajnym obiektywem, praktycznie nie odpinam od body. 20 jest dla mnie już za waska.
Tez mam zamiar sobie po swietach jakis prezent sprawic i rozwazam miedzy P20/1.7, a O17/1.8, swiatlo IMHO pomijalne, tak samo jak ogniskowa.
Waham sie miedzy szybkoscia AF, a lepszym obrazkiem...
Do swiat mam czas, wiec jeszcze pokompiluje.
pozdro
Ja byłem nastawiony na 17 f/2.8 ale to podobno jakość kita tylko z lepszym swiatłem.
Teraz też myśle nad 17 f/1.8 ew. tańszą 20-tką Panasonica.
Wolałbym 17mm bo to ogniskowa b.podobna do Pentaxowej 21mm do której sie przyzwyczaiłem, posiada też wsparcie dla AF-C (nie wiem ja ten tryb będzie działał z GX1).
Minusem jest cena.