Odp: Wojtek123, porozmawiajmy o fotografii.
:) No piękną wycieczkę mi zafundowałeś. Poczułam przez chwilę ten klimat który panuję na wyjątkowym cmentarzu (jestem wściekła na ten "mój" miejscowy cmentarz, bo ścieli tak dużo nastrojowych drzew... nie ważne :))
13 i 15 kuszą o większy kontrast między tłem czy też w drugim przypadku pierwszym planem.
Pozdrawiam
4 załącznik(ów)
Dobry wieczór,
Dziękuję za wszelkie uwagi.
A tymczasem troszkę form okiennych. Ciekawym komentarzy.
Pozdrawiam zaglądaczy i potencjalnych komentujących.
Cytat:
Zamieszczone przez
wojtek1234
A tymczasem troszkę form okiennych.
Ciekawe, ciekawe :)
Najbardziej "podchodzi" mi 2. Nie chciałbym, abyś pomyślał, że Cię pouczam ale powiem jak ja bym to zrobił, stojąc koło tych budynków ;)
1 i 3, trochę bym inaczej kadrował, może ponaciągał. Starałbym się, aby pion lub poziom był równoległy do boku kadru. Może pion i poziom po przekątnych?
Masz może takie kadry?
Dwójka też jest moim faworytem. W 1 i 3 wiem o co Ci chodzi. Niestety. Kadrów innych nie posiadam. Pozostaje tylko ingerencja programowa. Dziękuję za głos w sprawie.
Dla mnie ostatnia seria zdjęć jest dowodem, że niekiedy pożyteczne jest, zamiast oglądania jednostkowych fotografii, obejrzenie cyklu zdjęć jednego autora. Widać wtedy pewną konsekwencję twórczą, indywidualny styl, a poza tym - seria ładnie się nawzajem dopełnia :). Na koniec też za dwójką optuję jako najfajniejszą.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
wojtek1234
Pozostaje tylko ingerencja programowa.
Wiele nie trzeba ingerować ;)
Załącznik 75924
Ja tez za dwójką jestem, ino pytam dlaczego akurat ta właśnie dwójka jako jedyna jest w cz-b? :(
2 załącznik(ów)
Ale Ty ostatnio wydziwiasz :-P ale próby ciekawe i w konsekwencji doświadczenia dające wiedzę na przyszłość do tworzenia idealesów. Mnie najbardziej odpowiada 1 i 3 no i 2 od biedy a 4 ZERO. Pewnie masz dostęp do tych budynków to sfoć je ponownie może jakoś inaczej i wrzuć dla porównania.
Ale co do 1 i 3 to najbardziej na ten moment odpowiadają mi w formie moich okrąglaków hihi :). Sorry resory za wykorzystanie Twoich fot do moich niecnych celów hihi :)
[QUOTE=helmuth;891777]Wiele nie trzeba ingerować ;)
O proszę ! Nieźle i szybko :)
Dziekuję
---------- Post dodany o 22:11 ---------- Poprzedni post był o 22:09 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Ja tez za dwójką jestem, ino pytam dlaczego akurat ta właśnie dwójka jako jedyna jest w cz-b? :(
To ratunek proszę Pani. Kolorki były do ... a właściwie nie do zaakceptowania :wink:
CzaRmaX - niezłe te kołowe kombinacje alpejskie! :mrgreen: