Jest jeszcze kilka możliwości prezentacji fotografii3D.
Jedną z nich jest GIF.Nie jest to do końca jak mogłoby być ale namiastka efektu widoczna.
To zdjęcie robione z ławki nad jeziorem z przesunięciem na oko.
Wersja do druku
Jest jeszcze kilka możliwości prezentacji fotografii3D.
Jedną z nich jest GIF.Nie jest to do końca jak mogłoby być ale namiastka efektu widoczna.
To zdjęcie robione z ławki nad jeziorem z przesunięciem na oko.
Bez okularow nie ma 3d w tv.Okulary najlepsze to raczej juz z drozszych dedykowanych.Po chlposku to dziala to na zasadzie zamykania naprzemian lewego i prawego oka odwrotnie do pokazywanego obrazu.Przy odpowiedniej czestotliwosci daje to zludzenie obrazu przestrzennego.Moge powiedziec ze obraz TV jest jakosciowo o niebo lepszy jak z ekranu w kinie.
Mi oglada sie w tv 3d bardzo dobrze,zona ma mdlosci po godzinie,kazdy eaguje inaczej.Ja rolmopsa na swieczce przygrzeje w konfiturach umocze i zjem.Sa osoby co tak nie potrafia bo maja mdlosci.:mrgreen:
Tu taka 3DZałącznik 66177metoda na zeza z dawnych zabaw czasow.
Ja ser z dżemem i z majonezem jadam ale akurat zezowania nie trawię:)
Srereopary bardzo fajnie się ogląda przez stereoskop.Fotki kolorów za bardzo nie tracą-przynajmniej w porównaniu do anaglifów.
Poniżej to samo co u Mirka ale jako GIF
Dziękuję za wyjaśnienie. Ja niestety po wypadku, nie mam zdolności widzenia 3D w szkłach korekcyjnych (co zresztą dowiedziałam się najpierw na badaniach, a potem stwierdziłam sama idąc do kina ;) ). 3D mogę zobaczyć wyłącznie z bliska, jako krótkowidz, nakładając jedynie okulary 3D już bez szkieł korekcyjnych. :( To też kino 3D niestety nie robi na mnie żadnego wrażenia, bo nie widzę tego efektu. Ale ciekawa byłam jak to jest z telewizorem.