Re: Zdjęcie córeczki i moto :)
Cytat:
Zamieszczone przez e-root
Cytat:
Zamieszczone przez dziekan
bierz starszą (jaśniejszą) wersję 40-150 (obecnie niecałe 1000zł niestety :/ )i będziesz na pewno zadowolony !
pozdrawiam
A po czym poznam starsza od nowszej? powiem ze najtaniej 40-150 jest w .... ale nie wiem czy to nie bedzia jakas kryptoreklama? cena to 690zl!
Starsza jest większa, ma metalowy bagnet ale przede wszystkim różni się światłem -3.5-4.5, zamiast 4.0-5.6 w nowszej - zwróć więc uwagę na ten parametr podawany w nazwie obok ogniskowej. Jaśniej znaczy lepiej, chociaż nowsza wersja to też raczej przyzwoite szkło - ma m.in. bliższą minimalną odległość fotografowania... ale osobiście również polecam ten ZD 40-150 3.4-4.5
Cytat:
Zamieszczone przez ktotek
Starsza jest większa, ma metalowy bagnet ale przede wszystkim różni się światłem -3.5-4.5, zamiast 4.0-5.6 w nowszej - zwróć więc uwagę na ten parametr podawany w nazwie obok ogniskowej. Jaśniej znaczy lepiej, chociaż nowsza wersja to też raczej przyzwoite szkło - ma m.in. bliższą minimalną odległość fotografowania... ale osobiście również polecam ten ZD 40-150 3.4-4.5
Dziękuję za odp. spytam sie jaki to jest, i jesli bedzie mozliwosc to zamowie ten starszy.
Mysle za za te 690zl bede brał co bedzie w tym sklepie, inaczej trzeba dodawac okolo 300zl bo srednia cena w innych sklepach jest 1000.
Co do bagnetu, a ta nowsza wersja ma plastikowy :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez ktotek
Jeszcze jeden poscik, dzieki za podpowiedz z tym bagnetem, nie wiedzialem ze nowe maja plastikowy? (nie widzialam nawet).
Kupilem ten jasniejszy i za fajna cene - 799 - oczywiscie nówka! i co ciekawe, na tym 14-45 pisze made in china a na tym made in japan, nie wiem czy to jakas roznica?
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc ;)