Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Zdjęcie córeczki i moto :)

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Zdjęcie córeczki i moto :)

Jako "nowy" (w sensie postów) na tym forum, ale jako czytający od dawna, pozwoliłem sobie wrzucić zdjęcie córeczki i moto.
    Zdjęcie standardowym ZD 14-45mm (E-500), mysle o ZD 40-150 i ZD 35mm 1:3.5 makro, ale czy warto kupować dwa kit'y za cene jednego np. 14-54mm? - chodzi o jakość, no i makro i zoom.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	hustawka_528.jpg
Wyświetleń:	111
Rozmiar:	111,1 KB
ID:	1654   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	moto_348.jpg
Wyświetleń:	109
Rozmiar:	115,8 KB
ID:	1655  

| OlyJedi Awatar szklarz
    Mieszka w
    Tarnów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Albumowo rozrywkowo, postaraj sie wiecej nam pokazac.
    Pozdrawiam
    Adam Gandziarowski

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Motocykl mnie nie przekonuje - kadr, perspektywa, temat...
    Zdjęcie córy - owszem albumowe ale bardzo fajne. Podoba mi się specyficzne kadrowanie oraz fakt, że w tym zdjęciu widać radość, dynamizm a więc to z czym się wiąże dziecięca zabawa na huśtawce...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    popieram wypowiedź ktotek'a. pierwsza fota taka sobie.natomiast druga ze względu na naturalność i ciekawy kadr jest bardzo fajna.

Dwójeczka za kadr i za uchwycony moment!!!

bomba!!!

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Dwójka jest b. dobra.
    Radośc, życie, energia tryska z tej fotki.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria

Re: Zdjęcie córeczki i moto :)

Cytat Zamieszczone przez e-root
    mysle o ZD 40-150 i ZD 35mm 1:3.5 makro, ale czy warto kupować dwa kit'y za cene jednego np. 14-54mm? -
    Pytanie brzmi co chcesz robić Ja akurat mam taki zestaw i póki co mi wstarcza do żyjątek i widoczków (portretów i ludzie nie robię praktycznie wcale), do szczęścia brakuje mi czegoś "dłuższego" niż 150mm, ale tutaj się wstrzymuję do przyszłego roku.

Oba szkiełka uważam za absolutnie warte swojej ceny, pod warunkiem oczywiście, że będziesz je wykorzystywał
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik
    Pytanie brzmi co chcesz robić Ja akurat mam taki zestaw i póki co mi wstarcza do żyjątek i widoczków (portretów i ludzie nie robię praktycznie wcale), do szczęścia brakuje mi czegoś "dłuższego" niż 150mm, ale tutaj się wstrzymuję do przyszłego roku.
    Oba szkiełka uważam za absolutnie warte swojej ceny, pod warunkiem oczywiście, że będziesz je wykorzystywał
    Do makro chce ten 35mm bo już mnie troszkę drażną soczewki a podobno świetnie i szybko ostrzy.
    Np. podczas tych pokazów na motocyklach wlaśnie brakowalo mi czegoś co bardziej przybliza niz 14-45, a i córeczka już nie za bardzo lubi jak się jej obiektywem "wjeżdza do nosa" wiec z zaskoczenia taka 150'tka można cyknac coś ciekawego
    Ale jak napisałem, oba to koszt okolo 1600zl a za przyblizona cene moge kupic juz naprawede dobry obiektyw 14-54.
    No i mam dylemat

Co do fotek, fotke z pokazów motocyklowych wybrałem zlą, jest ich wiecej i jako całość stanowią jakis mini reportaz.
    Kilka jest w onecie w dziale fotoreportaże

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez e-root
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik
    Do makro chce ten 35mm bo już mnie troszkę drażną soczewki a podobno świetnie i szybko ostrzy.
    Np. podczas tych pokazów na motocyklach wlaśnie brakowalo mi czegoś co bardziej przybliza niz 14-45, a i córeczka już nie za bardzo lubi jak się jej obiektywem "wjeżdza do nosa" wiec z zaskoczenia taka 150'tka można cyknac coś ciekawego
    Ale jak napisałem, oba to koszt okolo 1600zl a za przyblizona cene moge kupic juz naprawede dobry obiektyw 14-54.
    No i mam dylemat
    bierz starszą (jaśniejszą) wersję 40-150 (obecnie niecałe 1000zł niestety :/ )i będziesz na pewno zadowolony ! 14-54 jest znaczne szybsze i jaśniejsze od kita którego posiadasz ale praktycznie pokryjesz ogniskowe a skoro potrzebujesz robić z dalsza fotki to sprawdzona 40-150 na pewno podejdzie.
    pozdrawiam
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dziekan
    bierz starszą (jaśniejszą) wersję 40-150 (obecnie niecałe 1000zł niestety :/ )i będziesz na pewno zadowolony !
    pozdrawiam
    A po czym poznam starsza od nowszej? powiem ze najtaniej 40-150 jest w .... ale nie wiem czy to nie bedzia jakas kryptoreklama? cena to 690zl!