Odp: Dylemat przed zmianą na mikrusa
Na pewno dużo lepsze od nowszego 14-42 Panasa.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Czy 14-45 od Panasa jest istotnie lepsze optycznie od kitów Olka?
Wychodzi na to, że lepszy:
http://www.dpreview.com/lensreviews/...ration.xml%3F4
tylko trzeba wziąć pod uwagę, że kit Olka na E-P1 był testowany.
ja by nie zamieniał tego co mam na Mikrusa, w moim sprzęcie spoko pięć osób siedzi a w Mikrusie jak pamiętam dwójka miała problem. No i te parametry trakcyjne , obudowa też jakaś przestarzała.......:roll: :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
ja by nie zamieniał tego co mam na Mikrusa, w moim sprzęcie spoko pięć osób siedzi a w Mikrusie jak pamiętam dwójka miała problem. No i te parametry trakcyjne , obudowa też jakaś przestarzała.......:roll: :wink:
Ja też nie pozbyłem się lustrzanki, ale używam je naprzemiennie.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
jateż nie pozbyłem się lustrzanki, ale używam je naprzemiennie.
Ja też, i też się nie pozbędę
Moja druga połowa za każdym razem jak mówię, że kupuję aparat to wymawia dwa zdania : 1. Ani mi sie waż sprzedać lustrzankę. 2. Z innymi możesz robić co chcesz, sprzedawać, kupować, zamieniać , ale broń Boze jakbyś miał jakieś nędzne zamiary wobec lustrzanki.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jasand
Moja druga połowa za każdym razem jak mówię, że kupuję aparat to wymawia dwa zdania : 1. Ani mi sie waż sprzedać lustrzankę. 2. Z innymi możesz robić co chcesz, sprzedawać, kupować, zamieniać , ale broń Boze jakbyś miał jakieś nędzne zamiary wobec lustrzanki.
To powinienes sluchac tej swojej Drugiej Polowy.Madre slowa prawi.
Tylko małe ale do E-PL2. Ja muszę mieć wydajny AF. Zraziłem się do AF w wydaniu K-20d i teraz nie odpuszczę, to musi działać sprawnie. A z tego co wiem, to dopiero Peny z serii 3 mają wyraźnie poprawiony AF.
P.
---------- Post dodany o 16:23 ---------- Poprzedni post był o 16:19 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Rozumiem, ze jedyna wykladnia pozbycia sie czesci gratow jest miniaturyzacja a jako zastosowanie codzienne pstrykanie, sprzedaj P i zrob co mozesz najlepszego, poszukaj uzywki z gwarancja Panasonica G1 z 14-45. 90% sytuacji zrobisz tym sprzetem, reszta to twoje manuale, na jakosci stracisz pomijalnie, a radosc i przenosnosc z nawiazka Ci to wynagrodzi.
pozdrowionka
Hm, ten Panas to rok 2008 zdaje się? Hm, trochę starawy jak na nowy sprzęt cyfrowy. Nawet w E-PL3 narzekają na trochę starawą matrycę, a co dopiero w poprzedniej generacji aparatów do jakiej zalicza się G1. Czy tam ISO 800 jest zjadliwe? Bo tyle mi w chałupie wychodzi przy wsparciu flesza.
No i jak z jego wydajnością AF? W stosunku do E-PL3?
P.
Cytat:
Zamieszczone przez
piotrlg
Tylko małe ale do E-PL2. Ja muszę mieć wydajny AF. Zraziłem się do AF w wydaniu K-20d i teraz nie odpuszczę, to musi działać sprawnie. A z tego co wiem, to dopiero Peny z serii 3 mają wyraźnie poprawiony AF.
Nie wyraźnie poprawiony, tylko po prostu dobry. Nie musisz robić pół-spustu w celu wyostrzenia, wystarczy jak naciśniesz od razu do końca.