Odp: Użytkownicy Olympusa Pen jakie są wasze wrażenia jak oceniacie jakość zdjęć it
więcej plusów niż minusów
a minusy zawsze będą
dziękuję za komentarze bardzo pomogły
Odp: Użytkownicy Olympusa Pen jakie są wasze wrażenia jak oceniacie jakość zdjęć it
Dla możliwości używania 12/2, 20/1,7 i 45/1,8 warto posiąść dodatkowo mikrobody.
Nowe - ostatki już EPL-1 chodzą z kitem około 1,2 tyś. PLN. Ja ostatnio wymieniłem mojej kobiecie E-P1 na G-1. Generacja ta sama , ergonomia lepsza. Koszt nowego na 2-letniej gwarancji 850PLN. Nie takie wysokie koszty wypróbowania. Nowe - ostattki już EPL-1 chodzą z kitem około 1,2 tyś. PLN. Używki taniej.
Zajrzyj do Rabki - Jack będzie miał na pewno body pokazowe, weźmiesz w rękę , przymierzysz, wypróbujesz, , zapisz się na najbliższe warsztaty z Olympusem - też można będzie popróbować sprzęt.
Pozdrawiam AP.
Nie ma się co zastanawiać.
Mikrusy krytykują ludzie, którzy nigdy ich w rękach nie mieli.
Albo tacy co na sprzęt wydali grube dziesiątki a okazuje się że różnica w obrazku niewspółmierna do wydanych pieniędzy.
E-PL1+14-42 nowego kupisz za 999 zł. Za Mertim http://www.mixelectronics.pl/olympus...-14-42mm,30235 . Za 600-700 złotych można kupić używany m.zuiko 40-150 (mam i polecam, za tą cenę rewelacja) i tym sposobem mamy podstawowy zakres ogniskowych i fajny aparacik. Jakość zdjęć moim zdaniem porównywalna lub lepsza od najtańszych lustrzanek, które mają kiepskie kitowe obiektywy. A taki penowy zestaw mieści się w malutkiej torbie. Polecam:)
Miałam EPL1 z wizjerem - drażnił AF i guzikologia, potem GF1 bez wizjera - guzikologia OK, AF Ok ale... wizjer zbyt drogi, i kolory z Panasa... nie podobały się, nie mogłam ich ujarzmić tak jakbym chciała, potem wróciłam do lustra. Teraz drepczę wokół EP3 + stałka (albo dwie?;)). Jednak tym razem dslr nie chcę sprzedawać, bo jeśli znów się nie przekonam do Pena to koszty manipulacyjne... byłyby zbyt wielkie;)
Moim zdaniem PEN lub inny evil nie zamiast ale obok lustrzanki funkcjonuje najlepiej:) Oczywiście mowa o nieco bardziej zainteresowanym amatorze, a nie "od-czasu-do-czasu-pstrykaczu";)
---------- Post dodany o 22:31 ---------- Poprzedni post był o 22:29 ----------
PS wczoraj widziałam na allegro EP1+kit za 1299zł - chwilę nawet się wahałam... ale jednak chyba wolę EP3 mimo... sporej różnicy w cenie
XZ-1 też krąży po mej głowie... głównie za sprawą jasnego obiektywu...., no i ceny niższej niż EP3
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
E-PL1+14-42 nowego kupisz za 999 zł. Za Mertim
http://www.mixelectronics.pl/olympus...-14-42mm,30235 . Za 600-700 złotych można kupić używany m.zuiko 40-150 (mam i polecam, za tą cenę rewelacja) i tym sposobem mamy podstawowy zakres ogniskowych i fajny aparacik. Jakość zdjęć moim zdaniem porównywalna lub lepsza od najtańszych lustrzanek, które mają kiepskie kitowe obiektywy. A taki penowy zestaw mieści się w malutkiej torbie. Polecam:)
Pozwolę się nie zgodzić - po co mi mikro i dwa ciemno-zoomy??? Mikro i jasne stalki, mikro i jasne manuale to jest zabawa. To że są mniejsze i wygodniejsze nie znaczy, że warto je brać w ciemno.
I nie zamierzam rezygnować z mojego lustra.
Pozdrawiam AP.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Pozwolę się nie zgodzić - po co mi mikro i dwa ciemno-zoomy???
Po to jest wybór na rynku, żeby każdy mógł wybrać coś dla siebie.
Jest jeszcze jeden ciemny zoom 14-150.
Z nich wszystkich ( ciemno-zoomów)trzy są godne zastanowienia: mZD 9-18; Lumix 7-14 i Lumix 100-300 - tak mi się wydaje. 14-150 i odpowiednik Lumiksowy są moim zdaniem - tylko wygodne.
Pozdrawiam AP
Mikrusy i lustrzanki raczej się uzupełniają niż konkurują ze sobą.
Wyobraźcie sobie tydzień zwiedzania z Canonem mk II + 24-105 f4 L na szyi.
Albo E-PL1 z zapiętą FL-50R na ślubie.
apz właśnie też tak myślę pen obok lustrzanki. Postanowiłam jednak dać mojego E-520 do naprawy jutro wysyłam i kupić sobie pena za jakaś pośrednią cenę ,żeby na naprawę starczyło.Teraz się czuję jak bez ręki brakuje mi lustrzanki . Chyba nie mogłabym jej odstawić w kont Dzisiaj odebrałam ją z serwisu niefirmowego oczywiście nie naprawiono. Facet się pyta dlaczego taki wybór a nie Nikon lub Canon bo większe szanse na naprawę. A ja na to, że nie żałuje wyboru Olympusa. Jestem zadowolona z jakości zdjęć. Ma super kolory itd .No jak go tak chwale to musi być naprawiony. Na Pena zdecydowałam się również.
pozdrawiam :)