-
2 załącznik(ów)
1, ma potencjał ale oko nie ma się gdzie zawiesić, wędruje po trawach po kroplach.... no i lepiej można było wykorzystać GO nie wiem czy po zmniejszeniu zdjęcia wyostrzałaś ?
2. pajączek nie powinien być w centrum kadru, o ostrości pisano wyżej, trzeba nad nią popracować :wink: Zdjęcie trochę wyblakłe i bez kontrastu, na taką moją amatorską poprawę widziałabym to tak jak w załączniku. (koledzy na pewno zrobili by to dużo lepiej :wink:)
Nie wiem czy podoba Ci się taka wizja? :)
Oglądaj fotki na forum, wrzucaj swoje i będzie coraz lepiej :wink:
pozdrawiam
PS. nie wiem czy nie przesadziłam trochę z tą zielenią :mrgreen: ale wiadomo o co mniej więcej chodzi :wink:
Aha i kurczaczek z pierwszej wrzutki jest super :wink: mleczyk był by ok gdyby niebo było o pięknym niebieskim kolorze :)
-
Witaj,
Pomysł na zdjęcie w przypadku pierwszego super, tylko wykonanie trochę gorsze, jest za mało ostre.
W przypadku drugiego przekadrowanie Igorry bardziej mi się podoba, poza tym wydaje mi się, że pajączek wyglądałby ciekawiej od góry niż od dołu (widać oczka :wink:).
Nie poddawaj się, działaj dalej - trening czyni mistrza, a już niedługo sama zaczniesz dostrzegać co robisz nie tak. :wink:
-
Jak uczyć się, to od najlepszych (bez urazy dla starych wygów z forum). Mogę polecić wspaniałą stronę ze zdjęciami - w różnych sytuacjach - ttp://www.widelec.org/ :)
Nie chodzi tylko o kompozycje - chociaż można tam znaleźć wiele ciekawych pomysłów, ale przede wszystkim kadrowanie i ostrzenie w odpowiednich miejscach.