helmuth, no wlasnie po to mi pelny kadr, zeby chociaz sprobowac wydziergac cos z niego:) a co wyjdzie to juz niejako insza sprawa:wink: Helmuth, usmiechnij sie:grin: Aleksandra, wrzuc pelny kadr drugiego zdjecia:)
Wersja do druku
te przez szybę też fajne, no ale widać, że przez szybę... szkoda. U sikorki jedzonko trochę mnie przeraża. Jak ona to zje to nie odleci. A tak na poważnie, to zajmuje dużą część kadru. Wystrzegaj się tego na przyszłość. Chowaj troszkę pokarm. Pozdrawiam.
PS. No i ja nie straszę po prostu kwiatki są jakies dla mnie nie teges i już
Mnie to się kwiatek najbardziej podoba...
Czepiasz się słówek :-P
Dobra, źle się wyraziłem, powinno być
Jest to tylko sugestia jak poprawić stosunek ilości gałęzi, do ilości ptaka w kadrze. Zdając sobie sprawę, że to odbije się na jakości, zadałem sobie pytanie, po czym zaraz na nie odpowiedziałem:
Nie miałem zamiaru namawiać do kropowania kosztem utraty jakości.
Jakosc do neta bedzie wystarczajaca,nie przesadzajcie:-P
pełny kadr to znaczy nie zmniejszane zdjęcie?ale moje wszystkie ptaki siedzą w gałęziach.:oops:
ola, pelny, tzn. taki bez przycinania bokow, obojetnie czy byl to kadr pionowy, czy poziomy, dawaj pelny kadr, nie boj nic, zmniejsz tylko do powiedzmy 800 na 600 px i nawet nie wyostrzaj, reszta, zajmia sie ci, ktorzy beda mieli ochote cokolwiek ruszyc przy tym zdjeciu, daj oryginal, ale zmniejszony, na potrzeby forum:)
ok dam,ale troche wyostrzyłam.