jesli o akumulatorki AA chodzi to polecam 2650mhA Energizera... mam je w lampie i naprawdę na długo starczają...
Wersja do druku
jesli o akumulatorki AA chodzi to polecam 2650mhA Energizera... mam je w lampie i naprawdę na długo starczają...
napięcie jest wyższe gdy nie pracuje akumulatorek. Zmierz napięcie podczas poboru prądu.Cytat:
Zamieszczone przez kaczma2
ja chwale sobie póki co Energizera 2500 oraz Duracela 2650 innych nie stosowałem wiec cieżko o rozleglejsze porównanie.pzdr
HFR rulez !!!
HFR... reszta to żart.
W swoim Fuji S9500, którego mam 1,5 roku na zmianę używałem: Sony HR15/51 1,2V 2300mAh, GP typ 210AAHC 1,2V 2100mAh oraz Energizer 2500mAh. Z Sony i GP nie miałem problemów. Energizery wylądowały w kącie. Pomimo wielokrotnych prób naładowania, ktoryś z "czwórki" stanowiącej kąplet jest "do bani". Przełożyłem je do radia i latarki i dalej jest źle.
Na forum Pentax-a też ten temat jest często "wałkowany" wśród użytkowników K100D. Tam zalecają ENELOOP-y firmy SANYO. Podobno mają taką zaletę, że nie tracą prądu w czasie "leżakowania". Sam je kupiłem i mam, ale nie zdążyłem ich przetestować, gdyż kupiłem Olympusa E-500, do którego jest dedykowany akumulator BLM-1. Takie są moje doświadczenia w tym temacie.
Podczepię się pod temat.
1. co to jest HFR, dajcie linka do takowych.
2. one bedą najlepsze do fl-50 ? bo musze 2 komplety zakupić.
fotomic:
HFR to tanie, mało znane aku, które rozwalają wszystko inne, czego używałem...
SANYO NI-MH 2500 typ HR-3U, na moim SP 500 około 600 fotek robi z tego 200 z lampą, te akumulatorki w jakimś teście były na 1 miejscu.
krzysiek1902:
nie czaisz bazy... testy to... testy. liczą się opinie użytkowników a nie średnio obiektywne testy z gazet itp.
używałem Panasonic, GP, Ansmann, Energizer... jedynie Panasonic Japan były spoko, reszta przeciętna. o Sanyo chodzą różne opinie, bo ponoć dużo podrób na rynku.