luc4as tak napisales tego posta, ze trzymal niezle w napieciu. ten "plynacy klej".. do tej chwili bije mi serce:)
masz tez talent w ukladaniu liter..
Wersja do druku
luc4as tak napisales tego posta, ze trzymal niezle w napieciu. ten "plynacy klej".. do tej chwili bije mi serce:)
masz tez talent w ukladaniu liter..
A to ciekawe, bo ja umysł ścisły raczej jestem i do pisania czegokolwiek mam niechęć. :|Cytat:
Zamieszczone przez dka
Grunt to dobrze przykleić...Nie odpada??? :DCytat:
Zamieszczone przez dka
No dobra, dostaniesz piwo na plenerze. Teraz zdradź tajemnicę.Cytat:
Zamieszczone przez robin102
No właśnie zdradź :D ...przez te Wasze posty o odklejającej się gumie mam teraz jakąś fobię :mrgreen: Co wezmę Olka w łapki to zaraz patrze czy coś się nie odkleja :razz: ...na razie tylko delikatnie odchodzi koło czujnika pilota :| ...do tego dochądzą dziwne sytuacje np kiedyś w markecie budowlanym przechodzę koło stoiska z klejem patrze u tu "superspecjalny" klej do butów(zgadnijcie o kim pomyślałem :mrgreen: )...zaraz mi się zaświeciła lampka że może to by skleiło jak będzie potrzeba...ja już chyba nałogowiec jestem ;)
Ja użyłem kleju SICOMET, z tym że w sklepach ciężko go kupić, guma teraz trzyma bdb. Tylko trzeba uważać jak się nim klei :mrgreen:
Kiedyś w mniej szlachetnym sprzęcie (Praktica BX 20) również odkleiła sie mi okleina z tworzywa. Użyłem wówczas kleju butapren - efekt był bardzo dobry - trzymało jak trzeba przez kilka lat - dopóki sie owego cacka nie pozbyłem. Trzeba tylko pamiętać aby cieniutko posmarowąć obie warstwy i odczekać swoje - aż będą prawie suche - wówczas docisnąć. Niczego nie sugeruję czy radzę - opisuję tylko własne doświadczenia...
Butapren się nie sprawdza. Przynajmniej w moim przypadku się nie sprawdził. Ta guma jest siakaś specyficzna.Cytat:
Zamieszczone przez ktotek
Sprawdza sie i to jeszcze jak...tylko po nasmarowaniu obu powierzchni trzeba odczekać.Najlepiej tak ze 20 min.Ale potem należy trafić za pierwszym razem.Nie można odrywać i manipulować.Cytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
ja kupilem swoja rakiete juz z podklejona guma. narazie ok. czas pokaze jaka to fachura byla :)