Witam,
czym i jak czyścić, żeby nie uszkodzić?
Wersja do druku
Witam,
czym i jak czyścić, żeby nie uszkodzić?
Witam.
W moim przypadku po wyrwaniu dziecku karty od razu wycierałem ją o spodnie albo o koszulą którą miałem akurat na sobie :D A tak na poważnie to wszystko jedno. Chip jest metalowy więc nie grozi mu jakies uszkodzenie. Wystarczy jakaś szmatka może nieco wilgotna ale docelowo musi być wytarta do sucha.
Pozdrawiam.
i u mnie takie problemy bywaja, czasem wystarczy wyciagnac na dluzszy czas akumulatory aby wyzerowala sie pamiec. najwazniejsze ze juz wszystko ok z twoim c 4000, bardzo sie ciesze ze forumowicze tak wnikliwie potraktowali ten temat
Witam,
kontynuując temat karty, właśnie do mnie "dotarło", że już nie produkują kart SmartMedia do Olympusa....
A w sklepie internetowym taka karta (128MB) kosztuje od 265,-zł do 290,-zł!!!
W zapasie mam 64MB, ale to o wiele za mało -jaka właściwie jest trwałość tych kart?
Warto kupić kartę dokąd są, czy raczej nastawić się na kupno nowego aparatu za 2-3 lata?
Będę b.wdzięczna za radę, bo obawiam się, że w miarę wyczerpywania zapasu kart, ich cena będzie rosła...
Na Allegro karty 128MB dostaniesz okolo 100-110zl i mysle, ze wiecej niz 2x128+64MB nie bedzie Ci potrzebne. Ogolnodostepne sa dzis "fotokioski" gdzie zawsze mozna zgrac fotki na wakacjach na CD i tak zaiwezc je do domu.
BTW U mnie w C2020Z slot SM zabrudzil sie jakims paprochem, ktory zasonil najwyrazniej ktorys ze stykow w aparacie i wyswietlalo ciagle "Card Error" i nie pozwalalo nawet na format karty - a dzialala ona wszedzie indziej). Przedmuchanie wystarczylo (tak na przyszlosc dla innych uzytkownikow kart SmartMedia).
Pozdrawiam
Mikolaj
Dziękuję, z Allegro problem polega na tym, że poza opiniami o Sprzedającym, nie ma innej gwarancji, że towar zgodny z opisem, np. karta nowa, nie rozpakowana...
Co do zgrania na CD oczywiście racja, nie pomyślałam o tym, dzięki!
Nie obawiaj sie zakupow na allegro. Jesli ktos ma ok 1000 opinii pozytywnych to w zasazie masz 100% pewnosci ze bedzie ok. Ja sam kupuje od 2 lat na allegro i nigdy nie zdarzylo mi sie nie dostac tego co zamowilem. Najpierw jak najwnikliwiej sprawdz sprzedawce i kupuj. Mozna trafic super okazje.
Pozdrawiam.
Bardzo dziękuję za wszystkie porady, jestem już spokojna i nie muszę wydawać 280,-zł z czego się bardzo cieszę! ;-)
wpadłam w panikę, bo w moim "Olku" prawie się zakochałam ;-) a nie stać mnie na nowego;
Serdecznie wszystkich pozdrawiam!!
hmmmm, czy juz kiedys zdarzyło mi sie załowac ze nie jestem... odpowiedniem aparatem? ;) Pozdrawiam i zycze udanych fotek :)
Dziękuję za życzenia, zapraszam na stronę www.bialyjednorozec.waw.pl, tam zamieszczam zdjęcia z mojego odpowiedniego aparatu ;-)