IMO jak bedziesz juz kupowal jakis aparacik to albo sam sobie sprowadz, albo kupuj u TIPa. Zaoszczedzisz spooooro kaski.
Wersja do druku
IMO jak bedziesz juz kupowal jakis aparacik to albo sam sobie sprowadz, albo kupuj u TIPa. Zaoszczedzisz spooooro kaski.
Z tym wyborem to zależy od podejścia. Bo dla mnie to raczej bez różnicy czy wybieram 1 z 10 czy 1 z 30 skoro i tak w żadnym wypadku nie jestem w stanie wskazać faworyta (chociaż w przypadku samochodów sprawa wydaje mi się łatwiejsza) :)))) Ale to tak na marginesie.
Jeżeli interesuje Cię dźwięk - chociaż ja uważam że zajmuje zbyt wiele miejsca na karcie (bez niego i tak często karty wydają mi się mało pojemne) to zapomnij o C-4000Z.
Jeszcze jedno... jakikolwiek aparat kupiłbyś to i tak jak sądzę po jakimś czasie będziesz miał obiekcje czy to aby był najlepszy wybór... i to z wielu powodów (np. malejące ceny Twojego sprzętu, coraz lepsze nowe modele niekoniecznie droższe, rosnące wymagania wobec własnych fotek itd. - kolejnośc jest losowa).
Pomimo tego życzę w miarę bezstresowego wyboru i jak najdłużej trwającej satysfakcji z wyboru aparatu :)
... i po cenie... i po ilości funkcji...Cytat:
Zamieszczone przez krupek
jeżeli chodzi o sprzęt z większym zoomem to oprócz Olympusa C740 czy C750 zastanów się nad Panasonic Lumix FZ1 (zoom optyczny x12, ale tylko 2,11 MPix, stabilizacja obrazu, firmowa optyka) - cena około 1800 (sprawdź na Allegro) czy nowym Nikonem zoom x 10, ale nie pamiętam nazwy (widziałem go w Media Markt).
bazi masz c-5050 i chwalisz to co masz ;) normalne zachowanie ja osobiscie nie wykorzystalbym takiego aparatu i bardziej sklanialbym sie ku c-750 ze wzgledu na zoom ktory przydal by mi sie i to bardzo
co do tego panasonica - 2mb matryca - starsznie malo
jesli nie planujesz nagrywac dzwieku to niczego sobie jest taki c-4000 albo tez super sprawa sa c-7xx (wypasiony zoom)
Siro, akurat w tym watku nie chwale... Wydaje mi sie po prostu, ze do zastosowan polprofesjonalnych to idealny sprzet. C-750? Tez go wymienilem...
:) no no... jeszcze trochę i albo jakiś "ranking" sprzętu powstanie albo wojna w necie wybuchnie :))) A wydawało mi się że posiadanie przez kogoś danego sprzętu jest wypadkową jego osobistych możliwości, oczekiwań, czasu zakupu oraz zdobytych opinii ;)
Poza tym chyba nawet na najlepszym sprzęcie można strzelić kiepskie fotki a na słabym rewelacyjne... (to ostatnie znam póki co z teorii) :))))))
A więc: OLKOWCy wszystkich krajów łączcie się! ;)
Pozdr.
Po tej jakże krótkiej, ale burzliwej :) dyskusji zdążyłem się przekonać że np. C4000UZ mógłby być dobrym zakupem.
Intryguje mnie jednak jeszcze jedna sprawa... Dlaczego... tak ogólnie miałby to byc Oli? :idea:
Czytałem wiele różnych artykułów chociażby na temat aparatów fimy Canon i poularnego w tej kalasie cenowej Canon A70.
Jak według was ("Olkowców") ten aparat ma się do C4000 lub C7xx? :?: :?: :?:
Powiem tak. Jakbym nie tak dawno nie miał wystarczająco kasy na G3 kupiłbym A70. Bez zastanawienia...Cytat:
Zamieszczone przez krupek
Teraz być może wstrzymałbym się do czasu pojawienia A80 (według Canona w sprzedaży ma być lada dzień) róznica - 3 vs 4 Mpx. No chyba, że nie zależy Ci na rozdzielczości. Nie wiadomo dokładnie jaka będzie cena A80 ale dość szybko powinna trochę spaść cena A70...
No albo kup jakiegoś Olympusa, ale ja osobiście poniżej C-5050 lub C-750 (ostatecznie C-740) bym nie schodził.
Czy C-4000 klasowo jest poniżej C-750?