Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Jaki aparat jest najlepszy?

| OlyJedi Awatar krupek
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Jaki aparat jest najlepszy?

Witam.

Prosze wszytkich, którzy interesują się fotografią i aparatami o wypowiadanie sie na temat tego:

"Jaki aparat jest najlepszy za cenę maks. 2000zł?"

Podobny dylemet dotyczy chyba wielu osób zainteresowanych nabyciem aparatu cyfrowego, gdyż jak mówią statystyki kwota ta jest kwotą graniczną dla znacznej większości.

Jako temat ściśle związany proponuje wypowiedzieć się na temat:

"Jaka firma produkująca aparaty cyfrowe jest najlepsza i dlaczego?"

Pozdrawiam i czekam na jakieś głosy będące podstawą do dalszej polemiki.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    jeżeli ja zapytam poprzez analogię: jaki samochód jest najlepszy w cenie do 60 tys. PLN - dasz jednoznaczną odpowiedź?
    Gdyby istniał 1 zdecydowany lider w danej klasie to chyba reszta producentów mogłaby zwijać manatki?
    Pozdr.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    QWERTY masz rację!
    Tadeusz B; Olympus C-4000

| OlyJedi
    Mieszka w
    Inowroclaw
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    jak to jaki???

Mój!!! to chyba oczywiste.
    Gods Made Heavy Metal

| OlyJedi
    Mieszka w
    Częstochowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    najpierw trzeba sobie uswiadomic co nam jest potrzebne zeby pozniej szukac aparatu. bo co z tego ze mamy powiedzmy 2000 zl do wydania jak nie wykorzystamy mozliwosci aparatu za polowe tego
    a osobiscie polecalbym oli c-4000 lub tez z serii c-7xx (nie pamietam ktory kosztuje okolo 2000) bo chyba olympusy najfajniejsze

| OlyJedi Awatar krupek
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jeśli chodzi o analogie do samochodów to cena 60 tys dla samochodów daje znacznie większe pole do popisu co do wyboru auta, niż 2 tys zł. dla aparatów cyfrowych.

Nie wiem jednak, czego nikt nie wypowiedział sie co do marki aparatu, bo to jest sprawa chyba o niebo prostsza niż ta z wyborem konkretnego paratu.

Specyzuję więc moje oczekiwania co do aparatu cyfrowego:
    - matryca CCD >= 3.2 mln pix
    - zoom >= 3x
    - dobrze działajace tryby auto
    - mozliwość manualnego ustawiania większości funkcji
    - przydały by sie zdjęcia seryjne i notatka dźwiekowa lub filmowa.
    - aparat miałby być wykorzystywany do zdjęć półprofesjonalnych, z naciskiem na jakoś wykonywanych zdjęć

Czy teraz mozna już coś blizej określić który aparat może zaspokoić takie oczekiwania ?

| OlyJedi Awatar bazi
    Mieszka w
    Wrocław,PL
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez krupek
    - aparat miałby być wykorzystywany do zdjęć półprofesjonalnych, z naciskiem na jakoś wykonywanych zdjęć
    Półprofesjonalnych? Za max. 2kpln? Heh no nie za bardzo...

Czy teraz mozna już coś blizej określić który aparat może zaspokoić takie oczekiwania ?
    Nie wiem czy sie w ogole da zaspokoic... Ja bym myslal raczej nad Olkiem C-5050, C-750, C-740 [kolejnosc nie przypadkowa].

| OlyJedi Awatar Arras
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    bazi ty byś wszystki wciskał swoje cacuszko.... a jest ono warte więcej niż 2 tyś. Kolega wyraźnie sprecyzował czego chce... Widać wymagań dużych nie ma. Niech się zastanowi nad serią 7xx

ja wciskał nie będę, chociaż z mojego pstrykacza zadowolony jestem
    tu jest cena i opis c-720
    http://www.hardwax.pl/?UID=u8tpep34o...odukt&PID=7527
    C750&C720 + cla4/UV/sva-20/sm128/xD256 + wyzwalacz do C720/C725 + zasilacz

| OlyJedi Awatar bazi
    Mieszka w
    Wrocław,PL
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Chyba jasno napisalem, ze sprzet polprofesjonalny za max 2kpln to jakies nieporozumienie...

Wlasnie... sprecyzowal co chce... i dlatego napisalem co by bylo najlepsze.

Heh, jezeli kolega wypisuje, ze interesuje go sprzet polprofesjonalny to chyba C-5050 jest strzalem w 10, C-750 badz C-740 tez beda niezle.

| OlyJedi Awatar krupek
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cóż...

Określenie "aparat miałby być wykorzystywany do zdjęć półprofesjonalnych, z naciskiem na jakoś wykonywanych zdjęć" miało tylko podkreslic moje ambicje i w dobitny sposób pokazać że nie interesuje mnie aparat np. typu HP, gdzie co do jakości zdjęc itd. nie trzeba się wypowiadać.

Do bazi'ego: Z checią wydałbym nawet 5 tys. zł gdybym tylko takowe posiadał (i robiłbym jeszcze bardziej profesjonalne zdjecia ). Nie jest to jednak ważne jakie to sa pieniadze. Liczy się tylko to, żeby wydana kwota była w stanie zaspokoić moje oczekiwania przede wszystkim co do jakości zdjęć.

Nie wiem Arras po czym tak bardzo poznac że nie mam zbyt wygórowanych wymagań. Po cenie? Po ilości wymienionych przeze mnie funkcji? Jeśli możesz to się wytłumacz...

W prawdzie jest to forum Olympusa, ale "zapytuje" Co sądzicie o aparacie Canon A70?