-
moim zdaniem na takie pytanie jakie zadales zdrip, moze odpowiedziec tylko osoba ktora zajmuje sie fotografowaniem czegos konkretnego... a zwykly amator, raz ptaszka ustrzeli a raz solenizanta na imieninach albo zdjecie grupowie zrobi wszystim goscia...
-
mjr, Oly C5060 ma 1,5 calowy wyswietlacz? mnie sie wydaje ze 1,8... i obrotowy na dodatek :]
bardzo dobrze ze istnieje ten temat, bo takze interesuja mnie te 2 modele i nie wiedzialbym na ktory sie zdecydowac :] a tak to czlowiekowi w glowie sie rozjasni :D pozdrowka
-
Bardzo todla mnie cenne. Dzięki.
Mnie sie też wydaję, że 1,8 cala ma 5060.
Najchętniej to był połączył oba:)
Proszę dalej
-
Ciekawe co by wyszło z połączenia tych dwóch aparatów?
E1?
E300?
C220 :lol:
-
ale co bys wzial z c770? zoom? gabaryty? cos innego?
-
Z 770 wziąłbym w zasadzie tylko zoom i chyba też filmiki. Generalnie nie korzystam z filmów, ale jak już sobie są to niech są. Gabaryty to akurat wolę 5060, chociaż muszępowiedzieć, że design 760,765 i 770 jest po prostu katastrofalny. Tak uważam, jeśli ktoś lubi ładny wyglad.
Zaczynam się skłaniać ku 5060. Brakuje mi tylko możliwości wzięcia go do ręki. Widziałem w Fotojokerze w Poznaniu, że chyba mają na półcę. Może się wybiorę.
A powiedzcie mi czy moja lampa współgra z 5060? I jaki telekonwerter byłby dobry? Coś tam jeszcze wiecie ciekawego?
-
idz do fotojokera, tam zawsze mozna pomacac, zdjecie nawet pozwola zrobic... tylko ta obsluga jest jakas denna... dlatego wole w mm ogladac...
-
W sprawie lamp błyskowych to się nie znam wogóle.
Co do telekonwerterów to też nie specjalnie, ale troche na ten temat czytałem i wiem że te od Olympusa nie opłacają się wogóle, są strasznie drogie, a jakościowo nie odbiegają od tych dużo tańszych.
-
mam c5060 - jest Ok.
Niemniej jednak jak juz wspominano musisz sie zastanowic czego potrzebujesz.
C5060 ma szeroki kąt i tylko 110mm zoom - mnie to wystarcza.
Pasuje mi tez budowa, cięzka, solidna- wiem że mam aparat. Jasne mozna tez lubic male plastikowe pudeleczka jak 770-kwestia gustu.
Bierz 5060 - nie bedziesz zalowal.
-
Mam C5060 i jest super. Wspaniały sprzęt, co do zomu to ktoś pisał że 3x nie prawda 4x, wyświetlacz 1,8cala, obrotowy, Ja też długo się zastanawiałem ale jak wziołem go do ręki w sklepie i włączyłem to od razu wiedziałem co kupić, naprawde. Jest ciężki, solidny, dość duży przez co b. wygodnie się go trzyma, nie to co te plastikowe zabawki. Weż C5060 bo warto.