o wlasnie jak dla mnie zdecydowanie lepsze te fotki. mi sie konwalia bardzo podoba a w 2 fotce jak dla mnie troche GO za male ale i tak ladne:)) pozdrawiam
Wersja do druku
o wlasnie jak dla mnie zdecydowanie lepsze te fotki. mi sie konwalia bardzo podoba a w 2 fotce jak dla mnie troche GO za male ale i tak ladne:)) pozdrawiam
Milo, pozwol, ze sie nie zgodze. Moim zdaniem sa dobrze wykadrowane, ale oczywiscie kazdy ma prawo do swojego zdania :wink:
Nib - przy wiekszej GO w strefe ostrosci weszlyby liscie, listki i wszystkie patyczki, ktore byly na podlozu, a to odrociloby uwage od glownego motywu zdjecia :)
Pierwsza serie masz juz rozebrana na czynniki pierwsze. Dodam od siebie tylko, ze oba bylyby swietne z wieksza GO (nie rozumiem, dlaczego sie uparlas na tak mala glebie). Natomiast kadry podobaja mi sie oba.
Z drugiej serii - konwalia bez zastrzezen. Natomiat przy wlochatej gasieniczce widzialbym znow wieksza GO. Obie dobrze sie prezentuja w kwadracie. No i dobrze im z ramka.
Kregon - no juz taka dziwne jestem, ale uwielbiam mala GO :) Uwazam, ze fotki sa wtedy niesamowicie klimatyczne. Nie przepadam z kolei za zdjeciami, gdzie wszystko jest podane na talerzu. Ale co czlowiek to gust, prawda? :)
Co do tej puchatej na 4 zdj. to tak jak napisalam Nib`owi - wieksza GO dalaby szczegol traw, a tak rozmycie czesci tego zwierza podkresla miekkosc wloskow :)
A moze strzelilas te 'puchata' z wieksza GO? Gdybys wrzucila moznaby porownac :)
w pierwszej serii podoba mi się pierwsza fotka, coś w sobie ma:) Choć więdząc już, że miał to być klimat imresjonistyczny to wg. mnie można by jaśniej je wykonać bo troszke krawędzie znikają w ciemności-no chyba, że taki był cel :P
Druga seria bardzo ładna, czysta, ciekawe ramki :x ....zastanawia mnie tylko jedno :) gdie o tej porze roku można robić takie makro? :wink: Chętnie się tam wybiore :lol:
Pierwsze fotki rzeczywiście zmuszają do wytężenia wzroku i umysłu... drugie bardziej wyraziste i praktycznie bezbłędnie skadrowane i pokazane. bdb.
drugi zestaw tez mi sie podoba :)
Drugie super.
Jak (jakieś soczewki?) i jakim aparatem robisz tę zdjęcia, ja się dopiero uczę
p.s fajne ramki
Kregon, niestety (albo `stety` :wink: ) jest to oryginal. Zreszta 1. nie umiem rozywac tla 2. nie chce tego robic poniewaz uwazam, ze sztuka jest tak obliczyc glebie, tak wykadrowac, aby jak najmniej poprawiac/nic nie poprawiac. Przy obrobce ograniczam sie tylko do Poziomow no i wlasnie czasem kadrowania :) zdarza sie, ze konwertuje na b&w...
Van Dyke, cieszy mnie, ze dostrzegles cos takze w pierwszej serii :) i masz racje, to byl zamierzony mroczny_impresjonizm (choc wiadomo, ze impresjonizm sam w sobie byl pastelowy i jasny wlasnie :wink: czyli sie zaplatalam). Ta druga seria...wiesz, mam przydomowa szklarnie... :mrgreen:
Arras - bardzo dziekuje za zerkniecie i Twe uznanie :)
Qwerty - Tobie tez dziekuje
Mini21 - poluje c5050 i bardzo intensywnie mysle o zakupie makrokonwertera (heheh, czyli glebia bedzie jeszcze mniejsza :wink: ). Soczewek nie uzywam.