różnica wagowa tych szkieł jest odczuwalna i to bardzo .... gabarytowo też to odczujesz ;)
kup bez SWD - szybkość z silnikiem SWD jest odczuwalna głównie z E-3/E-30
.
Wersja do druku
Ja bym jednak kupił wersję z SWD...ile jeszcze będziesz miał to E520?
Może jednak warto dopłacić parę złotych i mieć wersję rozwojową :grin:
Kiedyś zmienisz puszkę a szkło pozostanie dłużej niż body.
zgadzam się z Wami tylko że robm28 pisał o E-520 i nic o przyszłej wymianie. Różnica w cenie pomiędzy wersjami z/bez SWD to od 500 do tysiąca zł.
A w szybkości nie odczuje różnicy pomiędzy nimi z podłączoną 520-tką.
Moim zdaniem lepszym wyborem był by zakup 50-200 bez SWD, a różnicę w cenie dołożyć do wymiany body na E-3. Taki zestaw bedzie skuteczniejszy niż E-520 z 50-200SWD.
.
Miałem przez chwilę oba 50-200 nie używałem ich z C-AF. na S-AF+MF z E-30 nie widziałem różnicy w szybkości.
50- 200 swd jest szerszy ( grubszy), z większą osłoną przeciwsłoneczną, lepiej dopracowaną - fakt, optycznie, bardzo podobny.
Pozdrawiam AP.
Miałem kiedyś podobny problem. Kupiłem do 520 starą wersję 50-200 za 1900PLN (od forumowicza) i jest to super zestaw. Kita nowego 40-150 używam gdy chodzę na wycieczki bo jest mały lekki i całkiem dobry. Tobie też tak polecam.
pozdrawiam
BP
Jeżeli dobrze ci z twoim Olkiem i nie planujesz przesiadki na inna literkę- to bierz 50-200 (wszystko jedno czy z czy bez SWD). Będziesz super zadowolony.
Za każdym razem gdy mam go nosić jestem wkurzony ( waga i gabaryty)
Gdy zapinam go do puszki i potem oglądam efekty- poezja.
Wszelkie niedoróbki obciążają ciebie, nie sprzęt.