zawsze z czystym sumieniem polecam to szkiełko, więc i teraz powiem że jest godne polecenia. Mam zarówno 14-42 i 14-54 i ten pierwszy jest lepszy tylko w jednym aspekcie - wymiary i waga (co mi się podoba, jako że jako zapasowy korpus mam e400).
Wersja do druku
zawsze z czystym sumieniem polecam to szkiełko, więc i teraz powiem że jest godne polecenia. Mam zarówno 14-42 i 14-54 i ten pierwszy jest lepszy tylko w jednym aspekcie - wymiary i waga (co mi się podoba, jako że jako zapasowy korpus mam e400).
Żeby się nie rozpisywać: kupuję.
Tak trzymaj-świetne szkło !!!!!!!!!!!!!!!!!!
miałem E-500 mam E-3 z obiema puchami szybko i pewnie pracuje POLECAM !!!!!
...też się decyduje na te szkło, tylko nie wiem czy wziąć je z e-30 czy osobno kupić używke, to szkło to klasa sama w sobie...:grin:
Kupiłem, testowałem i po parunastu dniach używania jestem bardziej niż zadowolony. Do tego stopnia, że tydzień temu będąc w warszawskim Blue City odwiedziłem Saturna i przymierzałem się do E-3 (zakupy bez Vat'u). W tygodniu trochę podzwoniłem po sklepach i co rzuciło mi się w oczy. Ceny są bardzo różne - akurat wszystkie które tutaj podam zawierają E-3 + ZD14-54.
Saturn BlueCity 5999 zł
MediaMarkt Ostrobramska 6599 zł
MediaMarkt al.Krakowska 7499 zł
MediaMarkt Marki 7999 zł
Ciekaw jestem skąd takie rozpiętości cenowe zwłaszcza w sklepach tej samej sieci. Suma sumarum na razie stwierdziłem, że aż tak bardzo nowej puszki nie potrzebuję i mogę poczekac na okres powakacyjny.
Byc moze saturn wynegocjowal lepsza cene pod akcje? A moze ma stary stok kupiony w lepszej cenie? W tym najdrozszym MM , towar moze zalegac juz dlugo, nie podlega ochronie cenowej dostawcy = nie zostal przeceniony i teraz czeka na desperata. Warto o taki sprzet zapytac kierownika stoiska , jaka cene jest wstanie zrobic. Czasem mozemy ugrac niezla "promocje"
kazdy market mimo tego samego wlasciciela jest inny , one konkuruja ze soba. Maja rozne relacje z dostawcami , czesto zalezne od ilosci zamawianego towaru/sprzedazy stad takie rozpietosci.
Potwierdzam powyższe. Media Market, Media Marketowi nie równy. W każdym są INNE ceny. To samo tyczy się innych Saturnów, Electroworldów i innych *.netów.
Najbardziej praktycznie jest podzwonić po wszystkich, sprawdzić po ile chodzi w sieci i ponegocjować z kierownikiem działu w najtańszym z marketów.
Kupiłem w lutym ZD35 w MM cena 790 zł po negocjacji 700 zł (wypisują jakiś kwit i z tym idzie się do kasy) dziś w tym samym MM nowa dostawa ZD35 - 999 zł (?). Na pewno można targować a przy kwotach ok. 2000 zł to nawet 10% taniej. W m-cu maju w MM nie obniżono mi ceny ale dano na 250 zł talon aby coś sobie jeszcze dobrać.