-
ch ja niesmialo sie przyznam ze mam w tym doswiadczenie :D
ale z 750 nie odwazyl bym sie na to :D
napewno nie za kase
mhmm, no nic moje rady
iso teoretycznie najwieksze jesli masz neatimage to sobie pozniej poradzisz (ja uzywam nawet 800)
manual 1/100 (nie mniej niz 1/80) bo wyjda poruszone pare mozna sprobowac wolniejszych czasow ale nie w najwazniejszym momencie
przyslona, nie mniej niz 5,6 bo bedzie lipna glebia i raczej uzywaj szerokiego konta
przelacz aparat na pomiar punktowy i celuj zawsze w twarz, ustaw w lampie +0,3 EV max +0,7 i zobacz jak bedzie na monitorku wtedy wprowadz korekcje
a pozniej to juz niewielkie poprawy w PS i bedzie cacy
aparat jesi bedziesz miala na pomiarze matrycowym bedzie strasznie mocno chcial swiecic lampa a to bedzie rownalo sie z twoja zguba
no i Powodzenia :D
-
zapomniaem dodac ze ja uzywam lampy zewnetrznej w maualu, wiec to tak teoretycznie napisalem, i nie wiem jak tam ustawianie tej budowanej lampy.
-
Ja jestem naprawde amatorem - amatorem to za duzo powiedziane....
DraXan nigdy nie robie zdjec za kase... Panna Mloda mnie poprosila, a wiaomo, ze nie mozna odmowic...
Dzieki za rade.... skorzystam... :D
Wiedzma a co do fotek- to oczywiscie (jesli beda udane) podziele sie efektami... Jezeli interesuja Cie moje "osiagniecia" hihi to musismy sie zgadac...
-
nie ma sprawy, sam z ciekawoscia zobacze co Ci wyszlo :D no i powodzenia :D
Pozdrawiam
-
przyda sie - oj przyda :D
-
@Magda_Ol
czekamy, na to co Ci wyszlo :D
Pozdrawiam
-
no i tyle zesmy ja widzieli :(
-
Draxan, chyba rozumiem Magdę :) nie kazdy życzy sobie aby jego zdjęcia upubliczniac w necie...
-
Nie trzeba od razu zdjęć upubliczniać. Wystarczy tylko kilka cennych uwag i spostrzeżeń, które mogą się przydać innym w przyszłości.
Pozdrawiam
-
A może takie czarne paseczki na oczy? :D