Fotka z zaskrońcem bardzo fajna.
Co do ostatniego to staraj się wykorzystywać naturalne światło, doświetlenie lampą wbudowaną spłaszczyło zdjęcie a cienie są bardzo ostre, może jakiś dyfuzorek jeżeli już nie ma wyjścia i trzeba doświetlić lampą.
Wersja do druku
Fotka z zaskrońcem bardzo fajna.
Co do ostatniego to staraj się wykorzystywać naturalne światło, doświetlenie lampą wbudowaną spłaszczyło zdjęcie a cienie są bardzo ostre, może jakiś dyfuzorek jeżeli już nie ma wyjścia i trzeba doświetlić lampą.
Z ostatniej serii zdecydowanie MSZ nr 2 i nr 1 - właśnie w tej kolejności, bardzo fajne zdjęcia, świetnie trafiony moment na nr 2.
Pozdrawiam
Dzięki za odpowiedzi, postaram się jeszcze coś dodać do wątku, kilka innych zdjęć.
Ostatnie zdjęcie faktycznie jest płaskie, ale czy użycie dyfuzora na lampę podczas wykonywania zdjęcia w całkowitej ciemności polepszy je, zdjęcie ćmy wykonano prawie w egipskich ciemnościach na chybił trafił.
W rzucę jeszcze jedno zdjęcie ćmy z innej perspektywy do oceny przez forum wg mnie jest trochę nie doświetlone.
Pozdrawiam
Jaszczurkowe klimaty bardzo ciekawe. Niestety, kitowe szkiełka potrzebują dużo światła. Wiem coś o tym - sam z nimi walczę.
Zasadzasz się na te jaszczurki, czy to przypadkowe fotki?
Fajne foty, z drugiej serii szczególnie 1 i 2, powodzenia.
Witam,
jaszczurka w norce to przypadek, została zauważona przez moją córkę, natomiast druga to upolowana w terenie kilka godzin spaceru, poszukiwań i... szybki refleks...choć ta się wygrzewała na słońcu, jak tylko spuściłem z niej oko to dała nogę...natomiast zaskrońce to zasiadka w miesjcu częstych odwiedzin...nad oczkiem wodnym.
Tylko podziwiać i zdjęcia i fotografa za cierpliwość i umiejętności takiego polowania :)
Witam,
przesyłam do oceny kolekcję zaskrońców..i ich potencjalną ofiarę.. Dziękuję za ocenę i odpowiedzi.
Pozdrawiam
Potencjalna ofiara najlepsza, bdb GO tylko ciut może przeostrzone.
W reszcie brakuje mi podobnego GO żeby wyodrębnić temat od tła, chociaż jak na początki to jest i tak bdb. :)