Korekcja pionu (poziomu morza) i korekcja perspektywy (walący się budynek w tle), to dwie różne sprawy.
Wersja do druku
A mi sie albo wydaje albo Twoje fotki maja jakoś niepokojąco mało kontrastu ... :roll:
dzięki za komentarze - w sumie ja panicznie boje się podciągania kontrastu, nie wiem dlaczego. Następne fotki już mocniej pod tym względem podciągnięte. Do oceny - pierwsza z dwóch (pod warunkiem jakiegoś odzewu) sesji z moją dziewczyną
12 ze wszystkich najlepsza.
Fotka nr 12 - zdecydowanie najlepsza - przeszkadzają tylko przepały po prawej stronie na ścianach, fotka 11 mogłaby być fajna gdyby nie obcięty czubek głowy i stopa...
Pozdrawiam
z tych wszystykich to 12-tka nawet nawet, 11 nie najgorzej, ale cos nie tak, 3jka moglabyc fajna, ale za bardzo rozmazana.
Wszystkie fajne :)
Wakacyjne, wyluzowane, nastrojowe...
Dwunastka najlepsza ale czternastka też wcale nie gorsza.
Tylko na 13-ce widać za mocno wyciągane cienie.
Wiadomo, trzynastka ;)
dzięki za pozytywny odzew, rocco - cienie nie wyciągane w ogóle - dopalone lampą i tyle, k_puchatek - aparat osiągnął framugę okna a wiadomo, 25 mm wiele nie pociągnie, przepały na 12 są winą obróbki, w oryginale jes bardzo jasno ale nie biało,
Fota 11 - razi mnie trochę ucięcie stopy. Pozostałe kadry dość przyjemne jednak prawie zawsze zawierasz w nich głębokie cienie oraz światła - to b. trudne technicznie (szczególnie dla fot z ludźmi) i z reguły nie wygląda dobrze, dopalanie lampą to tylko półśrodek.
Dla mnie również 12 najlepsza, razi mnie tylko trochę prawa stopa (noga) modelki - moim zdaniem za bardzo do przodu i przez to uległa zniekształceniu.