-
Są na świecie artyści którzy robiąc kompaktem osiągają lepsze efekty niż posiadacze FF z super jasnymi, uszczelnionymi i na maksa wypasionymi szkłami.
Człowiek robi zdjęcie - maszyna je rejestruje.
Zaś kiedy zaczyna się artyzm - wszystkie dyskusje na ten temat kończyły się usuwaniem co ostrzejszych postów;)
-
Przeprowadziłem głębokie analizy i analog odpada. Co prawda obraz analogowy jak to wynika z krzywych charakterystycznych i samej przestrzennej budowy materiałów jest bardziej przychylny dla ludzkiego oka to jako argument za zapisem cyfrowym jest sam kształt piksela Chyba zdecydowanie bardziej pasującym do kwadratu. Jednak z drugiej strony pewna krągłość ziarna wynikająca z kształtu halogenków srebra sugeruje analog. Jednak prace naukowe związane z rozwojem tej gałęzi fotografii zostały zawieszone w połowie lat 90 ubiegłego wieku. Artysta powinien iść z duchem czasu.
-
Wiem, wiem! Beret. Musisz nosić beret, najlepiej robiony szydełkiem.
I golić, nie możesz się golić.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
I jeszcze jedno: musisz umieszczać zdjęcia na forum Olympusa, a jak ktoś je skrytykuje, to musisz się wkur...zać, że nie rozumie sztuki i taka była Twoja wizja tego nieostrego i niefajnego zdjęcia, bo to jest sztuka, tak.
-
Co do umieszczania zdjęć na forum nie opanowałem jeszcze tej „sztuki” ale może poćwiczę w weekend. Mogę podać linki i raz to zrobiłem. Nie robię tego więcej bo chcę być w zgodzie z regulaminem forum. Ale jak będzie zgoda to zamieszczę jeden w miarę neutralny i zgodny z regulaminem.
-
Jesteś niesamowity. Witam normalnego z dużą dozą ironii!
-
Szalik owszem, bródka też, ale rzucanie mięsem? Nie bardzo, przy kwadracie nie można. Przy 3:2 się sprawdza, łatwiej tak mocne punkty znaleźć, ale nie przy kwadracie.
Moja Yashica D ma program tematyczny "Artistic", ale ciii....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dka
Świetne ... :lol::lol::lol:
-
Krytyka i sztuka to dwie nie istniejące bez siebie dziedziny. Artysta po to tworzy dzieło aby poddać je krytyce. Złej lub dobrej. Można ją nazwać oceną. To dzięki niej mniej błądzi na drodze do doskonałości. Prawdziwy artysta krytykę znosi z pokorą.
Ja nie napisałem ani słowa, że jestem artystą tylko, że chciałbym być i to nie do końca. Nie rzucam pod nogi nikomu rękawiczki i też nie mam zamiaru jej podnosić jeśli zrobi to ktoś inny. Może to walkower ale czuję się tu w gościach i szanuję ten dom jak i jego gospodarzy.
Co do wyglądu to preferuje styl niepodległościowy czyli zielony kolor US ARMY Tak na marginesie to ubiór mnie mało interesuje. Najbardziej lubię gubić się w tłumie. Pozwala zachować dystans i swobodę obserwacji. Czyli ubiór neutralny.
-
Sergiuszone czy Tobie przypadkiem nie chodzi o taki efekt ??
http://laflaneuse.deviantart.com/
Pozdrawiam
-
Jeśli ma mi już o coś chodzić to raczej o "Różę na drewnie" i może idee czystej fotografii. Przed różą były kamienie. I o ile wiem na nich się skończyło. I sprzęt odegrał niebanalną rolę.