tak mi się wydawało a Ty nazwałeś to co widziałem;)
Wersja do druku
Proszę o dalszą ocene i uwagi ostatnie wasze uwagi były bardzo ciekawe
pozdrawiam
Na wszystkich fotkach brakuje mi tego czegoś.... tego czegoś co przykuło by mój wzrok na dłużej. Tego co zapisało by te zdjęcia na dłużej w pamięci...
Popracuj trochę nad techniką, poczytaj np o złotej godzinie (tuż przed wschodem i tuż przed zachodem słońca) światło to podstawa dobrego zdjęcia. Trochę brakuje mi też zabawy w PS (krzywe, wyostrzenie itp...) nie mówię o jakiś dużych modyfikacjach tylko o szczegółach poprawiających odbiór zdjęcia. Fajnie też byłoby poczytać o kadrowanie i złotym podziale kadru...;) Dużo to daje. Parę przeczytanych artykułów i parę plenerków i będziesz patrzył na świat kadrami:)
Pozdrawiam i życzę sukcesów:)
Niezła 8, szkoda że mewa nie jest "przodem do widza". Podoba mi się piesek walczący z wiatrem, tylko kadrowałbym inaczej, tak żeby nie był tak centralnie, może w ten sposób: :roll:
witam
proszę o dalszą ocene i uwagi
pozdrawiam
Ładne są, może, MZ, trochę za ciasno kadrowane.
Ciut za ciasne, drugie gorsze, bo niestety odwrócił głowę, a wiadomo co to za portret od tyłu. ;) Osobiście lekko skorygowałabym nasycenie, bo wyszła bardzo ostra zieleń.
witam
wytłumaczcie mi proszę o co dokładnie chodzi z ciasnym kadrowaniem jak powinienem zrobić to zdjęcie
pozdrawiam
Ciasne kadrowanie to takie, kiedy główny obiekt jest zbyt blisko krawędzi zdjęcia i nie ma "przestrzeni". Czasami taki ciasny kadr może być zaletą, ale nie we wszystkich zdjęciach.
Przykład ciasnego kadru:
Zdjęcie pochodzi z tego artykułu: http://www.dfv.pl/szkola-zaawansowani-foto.html?id=39 który również polecam :)