Można przerabiać. Zawsze to spojrzę innym okiem na moje fotki i na przyszłośc coś w głowie zostaje.
Wersja do druku
Można przerabiać. Zawsze to spojrzę innym okiem na moje fotki i na przyszłośc coś w głowie zostaje.
Z dzisiaj. Szczyrk. Plac św. Jakuba. Oraz obiekt sportowy.
Od strony technicznej się wypowiem. Pierwsze z ostatniej wrzutki jest niedoświetlone. Można, a nawet trzeba mz. by rozjaśnić nieco:
Twoje:Załącznik 179118 moja poprawka:Załącznik 179119
Obiekt sportowy również nieco bym rozjaśnił.
Numeruj zdjęcia i wstawiaj trochę mniejszy rozmiar.
rzucają się w oczy dość wysokie parametry przysłony - zdjęcie nr 1 - f/10, żaba f/8, motyl f/11. I teraz pytanie - po co? A tak to zdjęcia całkiem sympatyczne.
Obrabiać RAWy możesz w darmowym RawTherapee albo DxO Optics Pro 9 - do końca sierpnia dostępny za darmola:
http://www.optyczne.pl/9859-news-DxO..._za_darmo.html
Olympus Viewer niestety muli strasznie. U mnie na i5 z SSD i 8GB jest praktycznie nieużywalny (tzn. mając cierpliwość da się, ale jest zbyt wiele dobrych alternatyw).
OV na każdym sprzęcie chyba kiepsko działa. Nie ma najmniejszej różnicy w jego działaniu na stacjonarce czy laptopie. szafir51 dobrze radzi, RawTherapee albo DxO Optics Pro 9 a raczej w oba się zaopatrz.
Spróbuję te dwa co polecacie ściągnąć i zobaczę jak będą hulać :) natym moim archaiku.