Zamieszczone przez
elmiro
Raczej pozostanę przy doborze któregoś z wyżej wymienionych obiektywów dedykowanych do M4/3
Jak musiałbym kombinować z dużymi obiektywami z innego systemu po przez adaptery to wolałbym już użyć tego co mam Pentax K-3 i Sigmy 70-200 2,8 OS HSM.
Co do wypowiedzi kolegi fret, żeby przenieść to działu Humor to jednak się nie zgadzam.
Nie każdy może sobie pozwolić na dwa systemy i na posiadanie po jednym szkle PRO w każdym systemie.
Po drugie dopiero zaczynam się dopiero bawić tym E-M1 i nie mam pewności czy pozbędę się Pentaxa na rzecz Olympusa czy, może będzie odwrotnie.
Z tego względu na razie wolałbym zakupić budżetowe szkło co by wypadało nieźle optycznie i nie zdrenowało portfela, na dodatek z drugiej ręki, bo taniej.
Na sam zakup E-M1 z obiektywem i gripem wydałem pięć koła, więc na razie 40-140 F2.8 PRO jest poza moim zasięgiem, bynajmniej w tym roku.
Z E-M1 na razie jestem zadowolony, kupiłem go od znajomego z przebiegiem 1859 zdjęć, wyglądem i działaniem nie odbiega od nowego ze sklepu.
Na spokojnie poczytam sobie jeszcze o 14-140, 40-150, 100-300, pooglądam sample i na pewno coś zakupię do sierpnia.
Dzięki za wszystkie sugestie.