Odp: Panasonic Lumix DMC-GX7
Cytat:
Zamieszczone przez
Moominek
Patrząc na ich cenę G5K śmiem twierdzić że normalnie w okolicach 4k to będzie z 14-42.
To chyba nowsza konstrukcja 14-42 II inne mocowanie filtra. W przypadku Panasa warto poczekać w Marcu za GX1 zapłaciłem tyle co za używkę.
Mamy wiedze co tam za matryca siedzi w tym GX7, i jak to sie w wyciaganiu czegokolwiek spisuje?
Autorski pomysl panasa, czy w kooperacji z kims wystrugali?
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Mamy wiedze co tam za matryca siedzi w tym GX7, i jak to sie w wyciaganiu czegokolwiek spisuje?
Autorski pomysl panasa, czy w kooperacji z kims wystrugali?
W internecie znalazłem informację, że to przeprojektowana matryca MOS - więc pewnie ich.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
W internecie znalazłem informację, że to przeprojektowana matryca MOS - więc pewnie ich.
Tego sie obawiam, poki co na samplach w necie zle nie wyglada, jednak dxomark nie potestowal, opaczne tyz nie, wiec strach zainwestowac bo niewiadomo jak z obrazkiem tak naprawde.
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Tego sie obawiam, poki co na samplach w necie zle nie wyglada, jednak dxomark nie potestowal, opaczne tyz nie, wiec strach zainwestowac bo niewiadomo jak z obrazkiem tak naprawde.
Jak masz czym pstrykać foty to warto poczekać - zwłaszcza przy tej cenie.
Ja bezlusterkowca wybierałem na spokojnie pół roku - czytałem... porównywałem i zakupiłem starszy model:wink: - taka próba nawiązania kontaktu z podobnym sprzętem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
Jak masz czym pstrykać foty to warto poczekać - zwłaszcza przy tej cenie.
Ja bezlusterkowca wybierałem na spokojnie pół roku - czytałem... porównywałem i zakupiłem starszy model:wink: - taka próba nawiązania kontaktu z podobnym sprzętem.
No wlasnie kastrata sprzedalem swojego i tak w sumie nic malego do kieszeni nie mam, a zonie nie bede aparatu zabieral ;)
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
My my
Kupiles?
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Kupiles?
2 maślanki (Włoszczowa) na kolację.
Serio: musi mi ktoś - dla mnie - wiarygodny tj. Janko, Fatman, dobas zapodać info czy to na forum czy na yt przy jakim czasie ibis w gx7 zaczyna pływać. Mam kilka szkieł mf i ibis plus vf4 to jest must have.
1. poza ceną i video - WTF!? EM1 jest idealny, mogę wejść do basenu i z dziećmi robić zarąbiste rybie kadry
2. Gx7 ma lepiej zaimplementowany focus peaking, gada z fl600r i tylko trochę bardziej kulawy jest na - umówmy się - extreme iso. Wybierając tą opcję nie będę mógł skorzystać z zewnętrznego mica.
3. GX7 zostawi mi trochę grosza na koncie.
Podsumowując: Fatman do roboty!
i GX7 włożysz do kieszeni z naleśniakiem. Na siłę, ale wepchniesz. Z EM-1 tak łatwo już nie będzie: http://j.mp/15UXDVH