Radlakos- nie przejmuj się tym zbytnio, bo to w innym mieście było ;-) Po weselichu , pokutnie trza było na Jasną Górę i wieżę wejść.
Wersja do druku
Z ostatniej wędrówki po Parku Szczytnickim.
261. Wszyscy ludzie będą braćmi- Alle Menschen werden Brüder (Schiller)
Gratuluję kilkudziesięciu ostatnich - bardzo udanych zdjęć, które regularnie oglądałem, ale nie komentowałem.
Miasto, życie, ludzie, emocje. Jest co oglądać :)
Seria babci z grzejnikiem fajna. W szczególności pierwsze. Widać zagubienie starszych osób w współczesnej technice.
na pierwszym jak nacisnę to zadziała, na drugim czego nie grzeje, na trzecim i co ja mam zrobić. Technicznie troche szkoda słabo oświetlonego dołu ale treść rekompensuje wszystko.
Świetny pomysł na temat ;)
O, zdjęcia z moją ulubioną (Twoją) modelką :D Jak zawsze jestem na tak.
Ostatnia seria bardzo udana. Świetny klimat!
Pierwsze i drugie miód!
265 super, pozostałe też bardzo fajne.
Babcia z grzejnikiem ekstra.
261 i 262 - bdb :-) Przypadły mi do gustu, fajnie przekonwertowane na BW.
265. najbardziej. Cała seria bardzo fajna.
1,2,4 - miodzio [;
Babcie z grzejnikiem fajna. Szkoda, że w ujęciach nie widać jej twarzy. Twarz człowieka jest zawsze najciekawsza.
Babcię z grzejnikiem w sumie można traktować już jak starą znajomą ;) Na pewno jak spotkam ją gdzieś na ulicy to się grzecznie ukłonię i powiem dzień dobry ;)
Ostatnia seria również niezła. Pisząc niezła nie chcę ujmować warsztatowi autora. Po prostu jak dla mnie, czyt. rodowitego wrocławiaka są to ładne widokówki przedstawiające to co mijam codziennie, dlatego właśnie najciekawszym wydaje mi si pierwsze z serii, gdzie Ostrów pokazany jest z nietypowej dla niego perspektywy, a nawet jest tłem.
Pozdrowienia dla Pani w bereciku ;)
265 przykuło moją uwagę, dla smaczku przydałoby się światło z latarni na pierwszym planie...
Raz jeszcze dzieki za wizytę i opinie. Pani w beretce nie wie zapewne, że jest focona a tym bardziej, że "istnieje" w internecie. Przy nadarzającej się sposobności pozdrowię Ją;-)
Ostatnio Odra mnie omotała, przyciąga ku sobie uwagę i nie tylko. Nie wspomnę tutaj o dzisiejszym poślizgu po kamiennym zboczu, kiedy poranny mech zamienił się w naturalny igelit a kamienie w ciepły lód i częściowo wylądowałem w Odrze (tylko buty). A dookoła nikogo.... . Na szczęście udało mi się jakoś cudem wyhamować. Ale nic to, w okolicy Piasku jest piaskowanie mostu (ale się ułożyło), także w okolicy na wszelkich poręczach jest piaskowa maź- kurtka i spodzień do prania. Czego to się nie robi dla SZTUKI;-)
Jednak na razie inspiruje mnie jej majestat, współgranie i "plastyczność", ale jako Odra ujarzmiona miastem, murami, wałami, śluzami itp.
Podaję parę fotek, bardziej raczej jako wariacje na temat, pt.: "Magnetyzm rzeki"
269.
270.
271.
272.
Czysto i sterylnie :)
bardzo mi sie podoba. I nie było by takie AŻ fajne gdyby nie tytół ;)
ehh marecki ;) napisze na nadanie 10 razy tytUł :-P
tytuł, tytuł tytuł, tytuł tytuł, tytuł tytuł, tytuł, tytuł, tytuł no i ok:grin:
Przedostatnia seria dobrze zrobiona. Ciężko ładnie uchwycić elementy które mija się na codzień, które w dodatku są często fotografowane. Tobie się ta sztuka udała.
Niezły ten twój ostatni Wrocław, mroczny - klimaciarski
Bardzo ładne szarości
Dziękuję za odwiedziny i opinie.
Czyżbyś Aga sugerowała, że niepotrzebnie tak desperacko broniłem się przed kąpielą ;-)
Igorra- a ja nadal szukam owego "tytółu" w moim tekście i ..nie mogę znaleźć
Wczoraj wystrzeliły radośnie i odświętnie, u brzegu Ody z widokiem na Ostrów Tumski, w rytm muzyki JMJarre'a.
"Nocne kwiaty"
273.
274.
275.
276.
277.
Fajerwerki na szaro?
"Magnetyzm rzeki" no jej o to mi chodziło ;):-P źle sie może wyraziłam ;)
co do ostatnich pokaż w kolorze :lol:
też brakuje mi koloru!
wyobraźni wam brakuje, a nie koloru! :grin:
magnetyzm rzeki bardzo mi sie podoba przez sposób obróbki jak i kadrowanie. Nocne kwiaty mają swój urok i do popularnego motywu wnoszą świeży powiew.
Za duzo podobnych kadrów.
Mi w kolorze podoba się dużo bardziej ;) zwłaszcza 278 i 280. Super:grin:
Dla mnie może być i zwyczajnie i kolorowo. Można podać coś podać coś tak i tak, ale jak jest dobrze zrobione to się obroni jak "Nothig else matter" przy Disko-Polo. Choc w pewnych kręgach wygra to drugie
A ja zauważyłam, że jak ktoś z marnej kolorowej fotki zrobi BW to ma większe szanse na ochy i achy w galerii.
BW kojarzy się z artyzmem, innowatorskim spojrzeniem :???: a nie zawsze tak jest.
(oczywiście są prace świetne w BW nie przeczę)
283 fajne
Odnośnie Muzyki na wodzie to zdjęcia w porządku i mogą się podobać lecz widziałem wcześniejszą wersję bw z których wiało magnetyzmem a z tych oczywistością. Z zamieszczonych niżej w oko wpadło 284 a szczególnie spojrzenie kobiety z pieskiem i zdjęcie 286 gdzie została jakby znaleziona relikwia.