Fajnie pokazane spotkanie na 651. Takie zdjęcia są znacznie trudniejsze do wykonania od zdjęć pojedynczych owadów.
Wersja do druku
Fajnie pokazane spotkanie na 651. Takie zdjęcia są znacznie trudniejsze do wykonania od zdjęć pojedynczych owadów.
Dzięki :).
652
Załącznik 234045
653
Załącznik 234042
....
.
654
Załącznik 234199
...
Piżmak skandynawski czy nasz krajowy?
Germański znad Renu. :mrgreen:
.
Rubjerg
655
Załącznik 234204
656
Załącznik 234202
657
Załącznik 234206
...
653 z łódką na pierwszym planie nadaje się na tapetę na monitor :-)
Dzięki za wskazówki, jak ma wyglądać merytoryczna dyskusja.
No i zawsze fajnie jest się przy okazji dowiedzieć, że mag bywa w damskich toaletach.
Wyluzujcie zanim was roz..bie wasze własne ego ;)
Jakbyś nie zauważył to jest dyskusja na luzie, do tego merytoryczna, bo na temat zdjęcia tu zamieszczonego.
Zapraszam do niej i Ciebie - napisz co sądzisz, nie wstydź się.
A co do damskich toalet, nie wiem dlaczego tak Cię to dziwi. Pewnie że bywałem. Wiele razy. W różnych hotelach i restauracjach na kilku kontynentach. Jeżeli kiedyś zostaniesz ojcem i będziesz miał córkę, to też będziesz bywał :mrgreen:
Po pierwsze @fret proszę tu u mnie "zachowywać" się. Bez mięcha proszę...
A czytając Twój wpis dochodzę do przekonania, że Ty faktycznie nie masz nić do napisania poza jakimś niegrzecznymi przytykami i spekulacjami.
Wiele już razy napisałem Ci, że jeden obraz to jak tysiąc słów.
Zrób jakieś zdjęcia. Pochwal się nimi tutaj. Stań w roli ocenianego i ciesz się merytoryczną krytyką swoich prac.
I nie ściemniaj że się nie da, jak ostatnio pisałeś....
Bo jak ktoś chce, to zdjęcia robi.
Załącznik 234228
A nie pisz głupot o końcowym odcinku przewodu pokarmowego.
To jest dopiero merytoryczny tekst...
.
658
Załącznik 234233
...
Fajnie wyszła tekstura czarnych piór.
:)
Kilka zdjęć znad jeziora Szkoderskiego. Niegdyś była to perła Czarnogóry po Żabliaku z Durmitorem i Kotorze.
Dziś smutno to wygląda... Rozpadające się w gruz pensjonaty i hotele. Stare domostwa w fatalnym stanie zasiedlane przez
osiedleńców zza najbliższej granicy.
659
Załącznik 234347
660
Załącznik 234346
661
Załącznik 234348
662
Załącznik 234349
...
Rzeczywiście dość przygnębiające widoki, a te wyprane z koloru zdjęcia tylko pogłębiają ten efekt.
Taką sobie @m_a_g wymyśliłem konwencję dla tych zdjęć
Dziwne to miejsce, zwłaszcza wschodnia jego część. Jak jest w Albanii nie wiem.
Najciekawsza jest północno zachodnia część jeziora.
Ja bym powiedział że nostalgiczne, nastrojowe.
Podobał mi się osiołek ożywiający jedno zdjęcie no i Zastawa chyba, też była kiedyś marzeniem wielu osób.
A w ciągu paru czy parunastu lat i tym ludziom zaświeci słońce.
Ale już nie będzie tego klimatu.
Ale daj im Boże jak najszybciej.
Jak wspomniałeś konwencja zdjęć z tego miejsca jest niezwykle trafnie dobrana.
Dzięki za odwiedziny i komentarze. :)
A teraz po holendersku, czyli De Rijp.
663
Załącznik 234473
664
Załącznik 234472
665
Załącznik 234471
...
Urocze te kamieniczki nad kanałem. Do pełni tamtejszego klimatu brakuje jeszcze zacumowanych przed domen łódek.
@Wiejo mówisz i masz :)
Co prawda tu mieszkają mieszczuchy, więc takie łódki jacy właściciele. Ale zawsze jakieś łódki :)
666
Załącznik 234512
667
Załącznik 234514
668
Załącznik 234511
669
Załącznik 234509
...
Ładne, ale wole te skandynawskie :-)
Jak dla mnie do pełni Holenderskiego klimatu brakuje kilku facetów palących zioło nad kanałem :-) A łódki... to kwestia wtórna :-)
Śliczne dzięki. Ostatnie zdjęcia dopełniły mi w wyobraźni wygląd sporej części Niderlandów.
Na holenderskiej wsi zawsze mnie fascynowała mała różnica wysokości między poziomem wody w kanale a poziomem podłogi w najbliższych domkach - zaledwie kilkadziesiąt cm. A przecież to tereny depresyjne, gdzie wodę po deszczu trzeba wypompować pod górę. A jednak dają sobie z tym radę - gdyby często im domy zalewało budowaliby je na wyższych fundamentach.
No cóż, Holendrzy to "śledziarze" i mieszczuchy :mrgreen:, a Norwegowie to naród Vikingów .... I ja też bardziej lubię te skandynawskie.
Wypisz wymaluj Amsterdam, jak byś to widział :). Ale teraz więcej tam nad kanałami chętnych na sprzedaż, niż tych co palą .
I fakt, po ziole łódki stają się s[prawą wtórną. I chyba nie tylko łódki :lol:
Proszę bardzo i na zdrowie :)
To może oznaczać że zatracili instynkt samozachowawczy. Nic wszak nie jest dane na zawsze :)
Dzisiaj znowu zarobaczywię wątek, bo dzień bez robala to....:mrgreen: Niech każdy skończy sobie jak chce.
670
Załącznik 234575
671
Załącznik 234577
672
Załącznik 234573
673
Załącznik 234570
...
Oglądam lecz nie komentuję, bo robale mnie odrzucają po prostu (nie Twoje zdjęcia, tylko robale)...
670 - przyjemny kadr samca pióronoga.
671 - modelka niesympatyczna, ale ładnie pokazana.
672 - trochę szkoda że za bardzo od tyłu - przy kadrze z profilu głębia ostrości by się lepiej rozłożyła. Ale - pewnie się nie dało - wojsiłki (na zdjęciu samiec) to płochliwe stworzenia.
673 - przyjemny portret - chyba pętlaka czteropaskowego?
@Krakman-owi rzucają się do gardła i przegryzają aortę :mrgreen:
Są robale i robale. Czasami potrafią nawet zaciekawić. Jak mam focić statki na Renie, zamaskowanych cowidian czy szperać w szufladzie. To wybieram robale.
Takich ślicznych ptaszków jakie są u ciebie, u mnie "niet".
Dzięki Wyszomirze. Wojsiłka mi uciekała w głąb krzaków i nie mogłem jej zajść z boku :).
Ależ chłopak ma straszne sny...... :)
.
.
Mi też się takie spóźnienia wielokrotnie zdarzały. Zawsze w takiej sytuacji pozostaje nadzieja że następnym razem będzie lepiej.
oj szkoda tej wylinki, pewnie piękne widowisko było.
Niederlandy fajne - typowe.
Mnie zawsze tam zadziwia z kolei bardzo częsty brak płotów i innych ogrodzeń i równie częsty brak firanek i zasłonek w oknach.
To ostatnie to u nich tradycja. Brak firanek w oknach miał świadczyć o uczciwości mieszkańców - nie zasłaniają okien bo nie mają nic do ukrycia. A okna mają często ogromne - niemal na całą ścianę. Przez takie okno od strony ulicy często rozciąga się widok na cały pokój i jeszcze przez okno na przeciwległej ścianie na ogród po drugiej stronie domu. Brak płótów z kolei wuynika z ukształtowanego od pokoleń szacunku dla własności prywatnej - jeśli na teren prywatny nikt nie wchodzi to płot przestaje być potrzebny. A na terenach wiejskich często rolę ogrodzenia pełnią kanały otaczające działkę ze wszystkich stron - zamiast przez bramę wjeżdża się przez mostek.