Każdemu według potrzeb. ? Wiesz naturalnie co to jest HDR? Jasne, że Wiesz! ?
Wersja do druku
Pewnie się nie znam, ale całościowo, to jednak wolę oryginał.
Foty z LA mi się podobają, Sekwoje super, piękne i imponujące drzewa.
Trza oglądać bo tego u nas nie ma
---------- Post dodany o 22:54 ---------- Poprzedni post był o 22:47 ----------
Discopolo jest OK..., że zacytuję fragment znanej mi piosenki:
".. Nigdzie nie znajdziesz takiego, pięknego, zdolnego jak ja,
Nigdzie nie znajdziesz..., bo takich już niema.
Jak dinozaury wymarły, jedyny egzemplarz to ja,
Nigdzie nie znajdziesz, bo takich już nie ma..."
To o mnie:mrgreen:
Podaj maila to ci wyślę :twisted:
Sorry Piotrze z Wrocławia już zamilkam :wink:
Mirek - dzięki za Twoją wersję zdjęcia, również wygląda ciekawie i pokazuje kierunek, w który powinno to wszystko pójść. Najlepsze jest to, że uwaga skupiła się na zdjęciu, na które poświęciłem chyba najmniej czasu. Dodałem je bardziej jako ciekawostkę i pokazanie prawdziwej wielkości drzew. Jak widać, zdjęcie stało się bohaterem ostatnich kilku postów :)
Co do obróbki, to wszystkie zdjęcia "wywołuję" w Lightroomie i prawdę mówiąc, głównie na tym programie chciałbym się skupić. Wydaje mi się, że wykorzystuje może z 30% tego co oferuje Lightroom i wiem, że jeszcze trochę pracy przed mną.
Na koniec jeszcze jedna prośba. Nie mam problemu z tym, że ktoś proponuje swoje wersje danego zdjęcia, pokazując tym samym swój "styl" obróbki i postrzegania tematu. Prosiłbym jednak o nie odnoszenie się do czyiś propozycji i nie komentowanie czyjegoś punktu widzenia. Nie chciałbym, żeby w wątku, którego jestem poniekąd gospodarzem, panowała jakaś dziwna wzajemna przepychanka. Głównym tematem moich postów są podróże i chciałbym, aby to co pokazuję między innymi zainspirowało niezdecydowanych do wybrania się w różne zakątki świata. Czerpmy wszyscy radość z tych miejsc, ucząc się przy okazji lepszego przekazu.
Zawsze sie trafi we watku taki ktos kto sam nie fotografujac krytykuje innych.Krytykuje i neguje nie dlatego,ze praca jest zla czy gorsza od orginalu.Krytykuje tylko dlatego,ze chce dopiec osobie.Nie majac innej mozliwosci "msci" sie na zdjeciach. To tacy niby dorosli uzytkownicy.Musisz z tym zyc albo raportowac na biezaco.