Twórz, kombinuj, a będzie Ci dane!
Najbardziej racjonalizatorskie, jest wklejanie obiektu z foty photoshopowej, do foty corelowej przy kryciu bykiem w trybie mnożenie, na super glu.
---
edit:
pisząc powyższy tekst, jawnie migam się od odpowiedzi.
Wersja do druku
Twórz, kombinuj, a będzie Ci dane!
Najbardziej racjonalizatorskie, jest wklejanie obiektu z foty photoshopowej, do foty corelowej przy kryciu bykiem w trybie mnożenie, na super glu.
---
edit:
pisząc powyższy tekst, jawnie migam się od odpowiedzi.
To chyba można było przewidzieć, że frekwencji dużej nie będzie. Trudno to nawet nazwać popRAW-ką.
Ile było popRAW-ek w 2014r. takich pełnych zakończonych ? Chyba się nie mylę, że 4...wiem miałeś "przerwę" od Ciebie niezależną. OlyRulez też utknął.
Nie ma sensu raczej tu o tym dyskutować.
Nie.To nie zmeczenie.Majac myszke tylko do retuszu mozesz zapomniec nawet o podchodzeniu do foty.A ilu ma odpowiednie narzedzia??Tego rodzaju poprawka to tylko dla tych co maja odpowiednie narzedzia ku temu.Ilu z nas ma piorko i tablet do retuszu??A ilu retuszuje tylko myszka i klawiatura,wybierajac z jakiegos "Triala"narzedzie,ktore akurat dopiero odkryli????
Tego rodzaju poprawki to dla waskiego grona a nie dla ilosci wstawionych wlasnych propozycji.To temat w szkole na zajecia a nie na forum,gdzie 90% to napewno amatorzy.
Tablet A5 to jakieś 300 PLN, a niektorzy przechwalają sie gdzie indziej, że oni tylko paluszkiem na tablecie obrabiaja...
Mam tablecik razem z piórkiem i mało czasu i umiejętności oraz inne bieżące plany, ma także jck, para amatorów już sie znalazła z dysfunkcjami z innych powodów.
Jest substytut poprawki bez głosowania także... wieczorem coś nowego wrzucę.
Sądzę Mirku, że spora część z tej magicznej "50tki" aktywnych klubowiczów posiada tablety, popRAWka jest bardzo łagodna dla swoich uczestników,
nie mniej bardzo chętnie zobaczyłbym tam prace ludzi np. Twojego kalibru. To szczególna edycja i myślę, że warto spróbować swoich sił.
Łatwo łykasz dyrdymały. Tablet do dobrej obróbki jest tak samo niezbędny, jak profesjonalna puszka do zrobienia dobrych zdjęć. Jak się nie potrafi, to i cała technika współczesnego świat nie pomoże, a jak ma się talent, to się robi takie zdjęcia jakie robi Mirek obciachowym sprzętem :D Popłakałem sie ze śmiechu. Aparat się nie liczy, szkło się nie liczy, ale bez tabletu ani rusz :D Mirku, jesteś mistrzem autolansu :D
Nie bardzo rozumiem, co Cie tak rozsmieszylo :roll:
Nie, zebym bronil Mirka bo jestem w TWA. Pzeczytaj jednak posty do ktorych sie Mirek odnosi.
Ma na mysli popRAWke, aktualna edycje. Nie liczy sie aparat, nie liczy sie szklo- zdjecie zrobil ktos inny i to bardzo dawno. Trzeba je odswiezyc, podretuszowac a tu tablet z piorkiem, o ktorym pisze Mirek, moza byc faktycznie przydatny.
Rozśmieszyło mnie to, że Mirek szczyci się tym, że robi zdjęcia jakimś tanim Olkiem z kitem, ale nie uznaje obróbki bez tabletu. Może jednak jest jakiś obróbkowy Mirek osiągający świetne efekty bez tabletu i śmiejący się z ludzi używających tanich aparatów? :)
Nie mam tabletu,myszka nie retuszuje.Sa lepsi niech dzialaja.
Fret.Myslisz,ze potrzebny mi jest lans???Moze 40 lat temu,ale dzis?????Wskaz mi gdzie nabijalem sie z ludzi uzywajacych tanich aparatow.Raczej neguje ludzi uzywajacych drogich aparatow i nie wiedzacych nic o fotografi poza tym gdzie jest spus i jak karte wyjac i wlozyc do automatu aby odbitki zrobic.
Cos czuje pod skora Fret,ze sie chyba we mnie zakochales,tylko z jakiego powodu.