Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Idąc za twoją radą:)
W dobrym kierunku, wybierz na zdjęciu punkt, który jest w rzeczywistości biały i... łup bo pipetą bieli(jeżeli taka jest w Twoim sofcie).
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
na to czy zrobiłam coś z tym zdjęciem...
a co do czepiania... mam dużo dystansu do siebie... i wiem że muszę się jeszcze dużo nauczyć! Tylko dzięki mojej pokorze otrzymałam wiele pomocnych rad...:)
No tak, chodzi mi o zdjęcie oryginalne z aparatu. Gdyby była taka możliwość.
Cóż... a jest może jakaś strona która umożliwia zamieszczenie zdjęć bez limitu rozmiaru??? Jeśli chodzi o moją ingerencję to nie przerabiałam go w żaden sposób... zostało zmniejszone podczas zamieszczania zdjęcia...
Sporo Twoich zdjęć ma, delikatnie mówiąc, dziwną kolorystykę ;)
Trudno ocenić, czy to wina Twojej obróbki, czy może aparatu :roll:
Podejrzewam, że to pierwsze ale żeby coś więcej powiedzieć, dobrze byłoby, gdybyś pokazała "surowe" zdjęcie np. tego, o którym wiemy, że przerabiałaś kolory (post 161).
Gdyby można było jeszcze zajrzeć w EXIF, można by ocenić czy nastawy aparatu nie były niewłaściwe.
---------- Post dodany o 12:30 ---------- Poprzedni post był o 12:27 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Cóż... a jest może jakaś strona która umożliwia zamieszczenie zdjęć bez limitu rozmiaru??? Jeśli chodzi o moją ingerencję to nie przerabiałam go w żaden sposób... zostało zmniejszone podczas zamieszczania zdjęcia...
Wklej zdjęcie w pełnej rozdzielczości jako załącznik do posta. Pisząc post, wejdź w opcje zaawansowane.
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
są takie stronki, ale w tym konkretnym przypadku najszybciej chyba będzie jeśli poprosisz hades'a o meila na PW
Możesz też, przesłać na http://tinypic.com/ a tu wkleić tylko link do niego. Kto będzie chciał to sobie obejrzy lub ściągnie.
1 599px × 1 066px to nie jest oryginalny rozmiar z Twojego aparatu. Czyli to nie jest "surowe" zdjęcie.
edit
Ok, mea culpa!
Tiny pic przeskalowuje :|
Ale jest to zdjęcie, w którym nic nie robiłaś (kolory kontrast itp)?