Odp: Panasonic Lumix DMC-GH3
To są jpegi. Nie ma tu żadnego zawyżonego ani zaniżonego iso.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
To są jpegi. Nie ma tu żadnego zawyżonego ani zaniżonego iso.
Nie ma onfo o formacie pliku więc założyłem, że z RAWów wyołali :/ A Iso w OMD jak zaniżone to zaniżone ;)
Ceny w Polsce: zestaw GH3H (z 14-140 mm) to ok. 7 400 zł, a GH3A (z 2-35 mm) ok. 9 tys. zł. (źródło: http://www.foto-kurier.pl/aktualnosc...sp-polsce.html)
Cytat:
Zamieszczone przez
anmael
. No to prawie darmo ;) Chyba wolałbym w tej cenie nieco dołożyć i kupić Nikona D600 z Tamronem 24-70 VC. GH3 stracił walor małych rozmiarów, a skoro mam nosić większą torbę to pół kg wagi różnicy mi nie robi.
Praktyka pokazuje, że matryce z wyższych modeli za jakiś czas (np. pół roku) pojawiają się w niższych modelach. Widać że GH3 daje naprawdę dobrą jakość zdjęć, chyba najlepszą ze wszystkich dotychczasowych aparatów lumix, więc jeśli tę samą matrycę dadzą np. do G6 czy GF6, można się spodziewać aparatu dużo tańszego wiosną przyszłego roku, a oferującego tę samą jakość zdjęć.
Matrycy z GH2 jakoś nigdzie indziej nie włożyli... Być może zatem podobnie będzie z GH3.
Cytat:
Zamieszczone przez
micz87
Matrycy z GH2 jakoś nigdzie indziej nie włożyli... Być może zatem podobnie będzie z GH3.
Jak to nie? W G5 jest matryca z GH2.
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Jak to nie? W G5 jest matryca z GH2.
Nie jest. Jest wykonana w technologii znanej z GH2 (cyfrowa), ale jej rozmiar jest normalny.
Matryca z GH3 już jest używana w kilku aparatach od Olka więc pewnie też się pojawi w G6, itd.
Cytat:
Zamieszczone przez
grzyboo
Matryca z GH3 już jest używana w kilku aparatach od Olka więc pewnie też się pojawi w G6, itd.
też tak sądze
Cytat:
Zamieszczone przez
micz87
a coś z tą matryca był nie tak (no oprócz tego że od Panasa)?