Od ważki przez zimorodka, goryla, sprzedawczyni, dziewczynek i wspaniały spektakl migracji gnu wszystko zostało zapisane w pamięci i wywołało ogromne emocje. Proszę tylko nie zapominaj o tym wątku.
Wersja do druku
Od ważki przez zimorodka, goryla, sprzedawczyni, dziewczynek i wspaniały spektakl migracji gnu wszystko zostało zapisane w pamięci i wywołało ogromne emocje. Proszę tylko nie zapominaj o tym wątku.
181. Podobne zdjęcie już tutaj prezentowałem ale wybaczcie nie mogłem się pomimo tego powstrzymać od jego opublikowania.
Załącznik 218656
Oglądając ten i jemu podobne kadry jestem urzeczony jego pięknem, wspaniałe i majestatyczne.
Wspaniały wątek.
Gratulacje.
Ja się po prostu napatrzeć nie mogę. Bajka :)
Zawieszony w nicości .... wygląda to bardzo nierealnie ... super.
181 chyba lepsza od tej nagrodzonej, bowiem jest na niej niebo, chmurki i woda niewidoczna wprost, tylko przez odbicia tych chmurek. Jak napisał paparapa, ptak jest zawieszony w nicości. W realnej nicości, gdzieś pomiędzy.
Pzdr, TJ
Za przedpiszcami, zdjęcia super, takich kadrów nigdy za wiele :)
Ty się nie możesz powstrzymać od opublikowania, a my - od oglądania:-) Świetne zdjęcie!
Pięknie uchwycony moment, uwielbiam Twoje zdjęcia:) Obejrzałam też Twoją nową stronę, bardzo mi się podoba :)
Piękne zdjęcia, każde kolejne jeszcze lepsze od poprzedniego, gratuluję :)
Super, że pelikany się nie znudziły :D @Ola_Olga, fajnie, że byłaś na stronie, dziękuję za opinię :)
182. Młoda, jednomiesięczna surykatka stoi na czatach, próbując wyparzyć zagrożenia. Trawiaste równiny Makgadikgadi, Kalahari, Botswana
Załącznik 218733
słodziak :mrgreen:
PS chyba już gdzieś to pisałam ;)
To zwiastun nowej relacji z kolejnej podróży?:):):)
Fajny zwierzak i bardzo ładnie pokazany.
Tak, to zdjęcie z mojej ostatniej wyprawy, zrobione już nowym sprzętem. Dziś kolejne...
183. Chrupiąca przekąska...
Mieliśmy szczęście zobaczyć tego młodego lamparta tuż po udanym polowaniu. Swój posiłek rozpoczął w bardzo elegancki sposób, liżąc delikatnie głowę, po czym... zmiażdżył, a następnie powoli wyssał cały mózg i wnętrzności. Obserwowaliśmy go przez około 1h, jak delektuje się swoim posiłkiem, dopóki nie spojrzał na nas swoimi zielonymi oczyma i nie usłyszeliśmy chrupiącego odgłosu miażdżonej w szczękach małej nóżki wraz z raciczką.
Załącznik 218824
Piękne spojrzenie, w przerwie na przełknięcie. Fotka bombowa.
Pzdr, TJ
Fajne ma "kłaczki" na języku :)
183 - po raz kolejny opad szczęki:-) Tylko podziwiać i gratulować.
Dobra... nic nie napiszę... będę tylko podziwiać :grin:
Mi przypadła do gustu fotka 182.
Na kolejnej detal i rozmyte tło ... fajnie.
Fajnie, że tutaj zaglądacie, jeszcze fajniej, że chce się Wam zostawić jakiś ślad- Dziękuję!!!
Chyba dawno nie umieszczałem żadnego krajobrazu więc...
184. Tadrart Rouge w Algierii jest przez niektórych uważana za najpiękniejszą pustynię świata. Nie byłem (jeszcze:lol:) na wszystkich pustyniach świata ale na pewno mogę potwierdzić, że jest niesamowita.
Załącznik 218855
Super widok, ale i poprzednie zdjęcia z żywymi osobnikami także się podobają:)
Miejsca przepiękne, ale ja bym chciał umieć tak robić zdjęcia jak Ty :)
Pustynia robi wrażenie, piękny kadr.
zaiste piękny ten pustynny kadr
piach wygląda jak jakaś pięknego koloru ciecz - aż sie człowiek boi postawić tam stopę ;)
Bardzo ładna foteczka. :)
184 podoba się bardzo. Pomarańcz piasku pasuje do błękitu nieba, Chmurki na niebie porozrzucane jak skały na dole.
Plama piasku ma łukowaty kształt ładnie wkomponowany w ramę kadru i biegnie (prowadzi oko) ku horyzontowi jak rzeka.
Pzdr, TJ
Miodzio! Piękne miejsce :)
Ewidentnie miło - dziękuję :)
Miód miodem ale teraz już chyba przesłodziłeś.... :lol:
185a. Mirungi (M. angustirostris), potocznie zwane słoniami morskimi, leżą pozornie spokojnie w dużym ścisku...
Załącznik 218922
185b. ..., jednak często dochodzi pomiędzy nimi do konfliktów.
Załącznik 218921
Nawet na osobności rozmówić się nie mogą :wink: Bardzo fajne kadry.
lampart - wspaniałe zdjęcie pięknego kota. zawiesił mi się mój system operacyjny przy tym zdjęciu - mój wewnętrzny:grin:
dziękuję za opis do tego zdjęcia. emocjonująca godzina:grin:
185b szczególnie mi się podoba. Da czerwone akcenty, dwa ryki pośród spokoju i odpoczynku.
Pzdr, TJ
miło mi donieść, że pustynny krajobraz znalazł się z konkursie na najlepsze FM Lutego :)
gratuluję
Dzięki za nominację i kolejne odwiedziny :) Bardzo miło jest Was gościć :)
186. Ten oto miły ptaszek, swoim charakterystycznym głosem, umilał nam czas podczas lanczu w kampie, położonym w Delcie Okawango. A i mię jego to Wąsal obrożny (Lybius torquatus).
Załącznik 218995
Ślicznota jaka z tego wąsala, kolory obłędne :) Co do zmiany sprzętu foto masz już jakieś spostrzeżenia?
Tak na szybko to w A9 bardzo cieszy mnie możliwość pracy na wysoki ISO. Powyższe zdjęcie to ISO3200 a praktycznie nie było potrzebne odszumianie. W olku górną granicę auto iso miałem ustawione 800 a w wyjątkowych sytuacjach używałem max 1600.
Za to olkiem lepiej celowało mi się punktem AF na małe przedmioty, np. głowa ważki - soniaku w większości ostrość mam ustawioną na korpus a nie oczy :lol:. Może muszę coś przestawić lub więcej ćwiczyć nowym sprzętem.O rzeczach oczywistych typu gabaryty i waga nie muszę chyba pisać...
Piękny ptaszek:grin: