dla mnie utrafić z ostrością to trudna sztuka:) ..zwłaszcza na manualu:(
Wersja do druku
dla mnie utrafić z ostrością to trudna sztuka:) ..zwłaszcza na manualu:(
Tutaj ostrość na oo, chociaż mam wrażenie, że bliższe "kłosy" są ostrzejsze niż to co dalej. Może kwestia domknięcia przesłony, nie wiem, raczkujący jestem
to na pewno, ale to , że chybiłeś to inna sprawa, ale kadr ciekawyCytat:
Zamieszczone przez paszczol
A jak można chybić ustawiając oo ? Skoro ostrość jest bliżej niż sarny ? Przed nieskończonością będzie jeszcze bliżej...Cytat:
Zamieszczone przez git
git - może rozwiniesz?
pewnie chodziło mu o to , że im większa wartość przysłony - tym większa GO. NIe jestem pewien czy to by pasowało tej focie. IMHO jeśli każdy plan byłby ostry jak żyleta - wyszło by płaskoCytat:
Zamieszczone przez paszczol
Winny się tłumaczy, ale ja cały czas nie mam statywu, więc walczę z czasem naświetlania. Przymknięcie przysłony jak wiadomo go wydłuży - efkty poruszonych zdjęć mam na dysku, wolę nie wstawiać.
Jestem pod wrażeniem ostrości. :D
Nadal ostro walczę - w przyrodzie z podejściem bliżej i brakiem słońca, przy komputerze musiałem duuuuużo PS'ować, aby coś z tych zdjęć wyciągnąć.
Jak uda mi się to do Edytuje link do oryginalnego rozmiaru.
Oryginały
39, 40.
No cóż, może tym razem się ktoś wypowie. Mewa od za... , od ogona, ale ile razy patrzę na to zdjęcie to mi się podoba, potem myślę, trochę pusto, nie od tej strony... Więc wstawiam, żebyście pomogli mi zweryfikować odbiór tego zdjęcia.
41.
No cóż...nie od tej strony ;)
"Od dzioba" to byłby bardzo udany kadr :)