Trzymałem w lodówce od zeszłej wiosny :mrgreen:
Wersja do druku
Trzymałem w lodówce od zeszłej wiosny :mrgreen:
no jak w mordę strzelił 26 luty w exifie
nieźle :)
fajne kwiotki tej wiosny w lutym mamy :roll:
Fajowe te oznaki. Misię 2 - bardzo.
Pozdrawiam.
Oznaki wiosny przyjemne - ja jeszcze nie miałem okazji zauważyć takich :)
Bo my są bliżej zimnego wschodu.....:wink:
to zapewne pierwsze tegoroczne fotki wiosennych kwiatów na forum :)
Wracamy do codzienności ;)
Prostować fiszaja czy nie? :roll:
Załącznik 168413 Załącznik 168414
Dla mnie - prostować.
Do mnie też przemawia wyprostowane. Takie "pogięte" to czasem może być dla odmiany, ale "na codzień" wolę jednak proste :-)
Krótkim kitem nie byłem w stanie ogarnąć tej przestrzeni.
Teraz nawet w obciętym kadrze, po wyrzuceniu efektów prostowania, i tak widać dużo więcej :)
Nie prostowałbym z powodu jakości brzegów... ale nie będę ukrywać, że wyprostowany wyszedł dobrze. Bardzo dobrze. :D
No... i ja też wolę prościzny.
A ja bym nie prostował. Po to "mam" fisza by było krzywo, jak chcę prosto to łączę 2 kadry. Ale tak jak pisze Henry, rób jak w stopce lub ją zmień :)
helmuth
pamiętaj o ograniczeniach - to tylko dekielek. Można prostować ale nie ma co liczyć na zbyt wiele - Sammy 7.5 to nie jest. Ja wolę go do krzywych zdjęć, które czasami mogę próbować prostować.
Nie twierdzę, że będę za wszelką cenę prostował. Jeżeli to zdecydowanie pogorszy jakość zdjęcia, będę się musiał nauczyć robić krzywą architekturę :-P
Ładne ostatnie wrzuty. Ja wolę aby w architekturze fisza nie prostować.
Prostuj, prostuj.
Przecie to nie jest normalne, żeby chałupy takie obłe były - co Ty Gaudi jaki? :)
Pozdrówka.
Próby przy dobrym świetle, bez prostowania:
Załącznik 168502 Załącznik 168503 Załącznik 168504 Załącznik 168505
Dobrze pokazane krzywizny też cieszą oko :)
Całkiem fajne te wygłości. :roll::mrgreen:
Dopisz w stopce : Lubię formy wygłe. :mrgreen:
Nie wiem czy akurat "moje" krzywizny masz na myśli ale dopiero zaczynam i jeszcze sam nie wiem czy mają więcej plusów dodatnich czy ujemnych.
Na razie dostrzegam, że dodatnie też są (przynajmniej MZ) :)
---------- Post dodany o 19:33 ---------- Poprzedni post był o 19:29 ----------
Wiesz, poziom może być wygły ale powinien mimo wszystko być horyzontalny :mrgreen:
"Okłamujesz":wink: rzeczywistość, ludzkie oko tak nie widzi:). Żart oczywiście, ale są tacy co uważają, że fotografia powinna odzwierciedlać rzeczywistość i wszelkie ingerencje ( w tą rzeczywistość zastaną) są niedopuszczalne:)
Co za różnica czy "inaczej" pokazujesz rzeczywistość poprzez użycie obiektywu, czy np. przy użyciu programu graficznego. Dla mnie żadna. Żeby nie było, jestem za tym "innym" pokazywaniem rzeczywistości na fotografiach. Może akurat wielkim fanem tych krągłości w architekturze nie jestem, ale też zbyt mi nie wadzi:)
mi się pierwsze i czwarte z ostatniej wrzutki najbardziej podobają. Krzywe też ma swój urok :)
Ostania wrzuta pokazuje piękne krzywizny. Jestem na tak.
Henryku i ty dekielku... idźcie tą drogą... ;) :D
na pytanie czy prostować czy nie - pokazany kadr lepiej wyprostowany wygląda
niemniej ostatnie krągłości też miłe dla oka - zwłaszcza ostatnie i pierwsze ;)
Akurat te dwa kadry pokazują całe lub prawie całe budynki, których krzywe ściany od razu rzucają się w oczy. Cieszę się, że udało mi się te krzywizny pokazać w taki sposób, że niektórym się podoba. :mrgreen:
Drugi i trzeci kadr pokazują tylko fragmenty, które w naturze nie muszą być proste więc ich "krzywość" nie rzuca się w oczy.
I nie mówcie, że jest zimno!
Załącznik 169212