Zamieszczone przez
gietrzy
Imho nie przeginaj i kup jej XZ-1. Jeśli jest mocno zmotywowana do filmików to LX5. Jakby co (piszę serio) odeślij ją do stronki Janko, niech zobaczy w jakich sytuacjach ten aparat sobie... nie radzi. Imho takich nie ma :)
Jest też druga opcja - pisał o tym tu albo na CB epicure - mikro tak, ale ze szkłami 1.4 (z braku laku Oly 12/2.0 też się łapie ;))
Mikro tak, ale uprzedź ją o cenach i trudnej dostępności jasnej optyki.
Ja (za chwil kilka) przyjaciółce po przejściach z S3 IS będę rekomendował LX5, ale ze względu na program wiem, że i tak wybierze XZ-1. Potem tylko wystarczy zapisać: fotki w domu: M, AWB, ISO 800, F1.8, 1/15, na zewnątrz Av...
Tak ustawiłem siostrze w S2IS w 2005 i do tej pory nic nie poprzestawiała i fotki dostaje OK.
Nie śnijmy, że każdy nagle będzie używał mikro, bo odmian najważniejszej zmiennej (sprzedawca) jest tyle, że nie damy rady być... wszędzie by bronić swoich racji/systemu.
Bierzmy odpowiedzialność za swoje rekomendacje (zwrot kasy w przypadku niezadowolenia).
BTW. Jeśli chce dslr bo zielony kwadracik pojawia się szybciej no to LX5 lub E-P3.